Hronika

Ko je “pao” – škaljarci ili kavčani? Mediji: Uhapšena i Tamara Zvicer; Oglasila se policija

Na Jahorini sinoć uhapšeno nekoliko visokopozicioniranih članova kriminalnog lanca. Nije jasno da li su uhapšeni pripadnici kavačkog klana ili škaljarskog.

Podgoričke Vijesti navode da su uhapšeni visokorangirani pripadnici “kavačkog” klana i da im je to potvrdilo više izvora iz Uprave policije. Navodi se i da je policija kasno sinoć upala u turistički kompleks nakon čega je navodno razoružala obezbeđenje kavčana.

U toj akciji uhapšeni su i članovi te organizovane kriminalne grupe čiji su telohranitelji razoružani.

Kako saznaje banjalučka ATV, u toj akciji uhapšen je Milan Kršić i još dve osobe iz Crne Gore, a uhapsili su ga, kako se navodi, pripadnici MUP-a Republike Srpske na putu Triangle, nakon boravka na Jahorini. Dodaje se da je za Kršićem, koji je pripadnik škaljarskog klana, bila raspisana međunarodna poternica.

S druge strane, crnogorski mediji, koji se pozivaju na saznanja iz policije pak navode da je Kršić telohranitelj visokopozicioniranog člana kavačkog klana.

“Vijesti” navode da su uhapšeni i Filip Roganović i Boban Sjekloća.

Takođe, prema navodima pojedinih medija, uhapšena je i žena vođe kavačkog klana Tamara Zvicer.

Treba napomenuti da pojedini mediji prenose da su u ovoj policijskoj akciji zapravo uhapšeni pripadnici škaljarskog klana, zbgo čega, kako navode, istražitelji ispituju da li su oni pratili Tamaru Zvicer koja je sa porodicom i prijateljima istovremeno boravila u jednom od najluksuznijih hotela na Jahorini

Podsetimo, prethodnog dana iz Podgrice je saopšteno da su u velikoj policijskoj akciji “Zamka” uhapšene 24 osobe, koje se terete za krijumčarenje 2,5 tona marihuane. Osim hapšenja, crnogorska policija pretresla je više desetina lokacija.

Vesti iz Crne Gore stiđu samo nekoliko dana od kad je u Srbiji “para” kriminalna grupa za čije vođu je označen Veljko Belivuk, poznatiji kao Velja Nevolja, a koji se u kriminalnom miljeu povezuje baš sa “kavačkim klanom”.

Odgovarajući na pitanja novinara, predsednik Srbije je, upitan kako je moguće da u Srbiji operiše kriminalna grupa koja je vršila godinama najteža krivilna tela, ubistva, otmice, mučenja, rekao da je ta vsrta kriminala, odnosno da nam je ta grupa “uvezena” iz inostranstva.

Bilo je jasno da se misli upravo na kavački, ali i škaljarski klan čiji rat besni odavno, a brijne žrtve tog rata ostale su na begradskom asfaltu.

Kako navodi Klix.ba, oglasla se Policijska uprava Istočno Sarajevo odakle je sopšteno da su na Jahorini uhapšena tri državljanina Crne Gore, zbog sumnje da se mogu dovesti u vezu s krivičnim djelima neovlaštene proizvodnje i prometa droga i nedozvoljene proizvodnje i prometa oružja ili eksplozivnih materija.

Na osnovu naredbe Osnovnog suda na Sokocu, a uz saglasnost tužioca Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo, izvršeni su pretresi osoba i vozila koja koriste, kao i apartmana u kojem su bili smješteni.

U toku je kriminalistička obrada uhapšenih.

Izvor: B92

Slični članci

Back to top button