Hronika

Krivične prijave protiv dvojice vlasnika nelegalnih klanica

Protiv njih su podnete krivične prijave zbog neovlašćenog obavljanja određenom delatnošću.

Novopazarska policija, u saradnji sa veterinarskom inspekcijom, podnela je Osnovnom tužilaštvu krivične prijave protiv R.K. i E.Ž. iz ovog grada zbog sumnje da su držali nelegalne klanice, nezvanično saznaje radio Sto plus.

Oni se sumnjiče da su vršili klanje životinja u neregistrovanim objektima u Ulici Jaklja, koji su bili priključeni na gradsku kanalizacionu mrežu, zbog čega postoji verovatnoća da se krv tim putem slivala i zagađivala reku Jošanicu.

Policija i veterinarski inspektori kontrolisali su i registrovanu radionicu za preradu mesa gde su zatekli oko 1.000 kilograma nepropisno obeleženog sirovog mesa koje je oduzeto.

Prema nezvaničnim informacijama radija Sto plus, u pitanju je poznata novopazarska mesara, a protiv njenog vlasnika će biti podneta prekršajna prijava.

U istoj akciji izvršena je kontrola i objekta u selu Osoje, ali nije utvrđeno da se u njemu vrši klanje životinja.

Akcija policije i veterinarske inspekcije usledila je nakon poslednjeg u nizu izlivanja krvi u reku Jošanicu i apela gradske inspekcije da se ta dva organa aktivnije uključe u kontrolu rada nelegalnih klanica na teritoriji Novog Pazara.

izvor: radio Sto plus

Slični članci

Back to top button