Hronika

Marko Miljković Mesar – biografija: detinjstvo i svirepost

U istrazi, na pitanje inspektora: "Tebe zovu Mesar?", Miljković je počeo da urla.

Niko od nas ne zna kako će završiti neko dete i šta će postati. Niko od nas ne zna kako će jedan dečak koji se igra ispred zgrade postati strah i trepet u podzemlju. Život Marka Miljkovića je dokaz da neka deca krenu stranputicom iako su imala sve preduslove da postanu uzorni građani.

Čovek koji je nekoliko godina bio desna ruka Velje Nevolje (Belivuka) rođen je 1989. u Beogradu. Njegovi vršnjaci koji ga znaju iz zgrade i iz obdaništa kažu da tada niko nije mogao naslutiti kakva će agresivnost naseliti dušu ovog dečaka. Ko bi tad rekao da će Marko Miljković postati Mesar i idejni tvorac mnogih zverstava koje je činio u klanu koji je formiran iz navijačke grupe Janjičari koja je posle prozvna Principi.

Iz istrage su izašle tvrdnje da je Marko Miljković jedan od organizatora zverskog sakrivanja tragova žrtava, komadavanja, sagorevanja i potapanja leševa u kiselinu.

Njegov otac je višestruki šampion u gađanju pokretne mete, pobedio je na mnogim takmičenjima. Pasionirani je ljubitelj oružja, a čak je i trenirao i obučavao druge zaljubljenike u ovaj sport. Neki mediji navode kako ima indicija da je Mesarov otec jedno vreme proveo na ratištu u Vukovaru, ali naša redakcija nije mogla da dobije zvaničnu potvrdu tog podatka.

Po svoj prilici, otac je na svog sina koga je zvao Mare, preneo ljubav prema oružju, od malena ga je učio da puca i vodio ga na treninge.

Kriminalna grupa Belivuka i Miljkovića osumnjičena je za nekoliko ubistava uključujući ubistvo niškog Pink pantera, Milana Ljepoje, jer je kriminalna grupa sumnjala da je on organizator pokušaja ubistva vođe „Kavčana“ Radoja Zvicera u Kijevu.

mup.gov.rs

Mnogi kriminolozi smatraju da je Miljković izrastao u najmračniju osobu najmračnijeg kriminalnog klana u Srbiji. Imao je ideje kako da namami žrtve kako bi ih klan oteo i likvidirao, a na kraju bi usledilo kasapljenje i mlevenje njihovih tela.

Miljković je smišljao prevare kojima su žrtve uhvaćene u klopku. Šta reći kako bi ih namamili, na koje lokacije, ko ih od “vojnika” kidnapuje i prevozi u kuću strave u beogradskom naselju Ritopek. Od početka, do kraja, sve je bila svirepa logistička zamisao Marka Mesara, tvrde izvori iz istrage.

“Moram na put malo da odmorim, odlepiću, brate! Samo sa leševima blejim, čudno mi je kada vidim živog čoveka”, napisao je Miljković u poruci koja se navodi u optužnici.

Član klana, Bojan Hrvatin, kaže: Miljković je rekao da njega u stvari (Partizanova) tribina i ne interesuje. Da ga više interesuju ti ulični poslovi, ali ne sa drogom. Interesuju ga samo poslovi oko planiranja ubistava.

Miljković je u svom telefonu imao veliku kolekciju fotografija izmasakriranih ljudi. Nisu bile to samo žrtve njegove i Veljine grupe, već je čuvao i slike žrtava drugih klanova. Hrvatin je Tužilaštvu otkrio da mu je Miljković pokazao slike obezglavljenih članova njihovog, kavačkog klana, koje je ubio suparnički klan.

Voleo je da slike drži u telefonu, ne znam iz kog razloga, ali je voleo i imao je pun telefon tih slika. Imao je slike koje su (članovi drugih klanova) uradili kontra, pa su slali nama. Trup ceo sa odsečenom glavom, tu konkretnu sliku mi je pokazao i rekao da to nismo mi uradili, već grupa Škaljarci – rekao je u iskazu Hrvatin.

Krajem decembra prošle godine fotografije je poslao osobi za koju tužilaštvo nije otkrilo ko je. Napisao joj je poruku: „Da ti pošaljem slike klanica da ih imamo kod tebe, da nam se ne obrišu, jer ih imam samo ja.“ Upravo je Miljkovićeva bolesna potreba da ovekoveči svirepost na kraju obezbedika ključne dokaze protiv klana Velje Nevolje.

Nadigrati suparnika i privesti ga u klanicu… za to je, svedoči Hrvatin, “Miljković bio mag”. Na primer, žrtvama je oduzimao mobilne telefone, a potom bi se lažno predstavljao i dopisivao sa suparničkim saradnicima. Tako bi Mesar saznao nešto novo i pravio scenario za namamljivanje sledeće žrtve.

Preko aplikacije „Skaj” se tako dopisivao sa suparničkom grupom – škaljarskim klanom. Lažno se predstavljajući kao njihov član, omogućio je Veljinoj grupi da u Crnoj Gori kidnapuje uticajnog škaljaraca Mila Radulovića, zvanog Kapetan. U optužnici se navodi da je Kapetan potom iskorišćen za namamljivanje još žrtava.

Miljkoviću se optužnicom na teret stavlja udruživanje, otmice, droga i četiri ubistva, za razliku od Beluvuka i još nekoliko članova grupe koji imaju pet. Mesar je u vreme ubistva Aleksandra Glogorijevića Pukija imao koronu i bio u bolnici.

Pogledajte snimak kako se Belivuk i Miljković ophode prema jednom suparniku koga su oteli i snimaju ga…

Izvori navode da je Miljković naročiti znao da bude grub prema ženama i devojkam: nije se udvarao već je bio napadan, takav odnos se pokazao i kod jednog krivičnog dela, jer je posebno bio maštovit kada je mučen i ubijen Lazar Vukićević, na koga je Miljković imao pik i to upravo zbog žene.

Na saslušanju je, iznoseći lične podatke, izjavio da je nezaposlen, ali da je fakultetski obrazovan. Miljković je, kako saznajemo, rekao da je završio Fakultet za menadžment u sportu.

Slični članci

Back to top button