Hronika

Dejan Stojanović Keka – nepoznata biografija, stara fotografija

Iako su ga novine dovodile u vezu sa raznim krivičnim delima – ubistva, trgovina drogom, korupcija u fudbalu kao i mafijaško udruživanje, Dejan Stojanović Keka (1974), koji prema bezbednosnim službama važi za vođu novobeogradskog klana, nikada nije osuđen.

Keka je bio zvanično osumnjičen samo za jedno krivično delo, to je teška krađa, ali je to delo zastarelo, obavestio je portal Kazaljka.net izvor iz kriminalističke policije.

Neki mediji su Keku dovodili u vezu sa ubistvom Gorana Mijatovića Mite, predsednika FK Bežanija, i ubistvom njegovog telohranitelja Slavka Novkovića, 2. oktobra 2006. na Bežaniji.

Nesumnjivo je više do dvadeset godina policija nije Keku mogla direktno da poveže ni sa jednim zločinom. Često su svedoci “zaboravljali” šta su videli, te se pretpostavlja da Kekina grupa vrlo ciljano uteruje strah u kosti svedocima.

Keku možete sresti, ali da ne znate kako ste ga sreli. Možda on sedi i pije kafu u kafiću preko puta vašeg stola. Jedina njegova fotografija koju mediji vrte potiče iz lične karte. Mnogi nagađaju kako sada izgleda Keka, ima li bradu ili brkove, da li je pustio kosu, nosi li naočari…

Mnogi tvrde da Keka živi u Latinskoj Americi gde se bavi građevinom.

Njegova strast, nekada, u Beogradu, bio je fudbal. Preko mnogih transfera je prao novac. Ima i indicija da je Keka preko plaćenih “delija” finansirao nemire na utakmici Italija – Srbija u oktobru 2010. u Đenovi. Navodno je bio ljut što je jedan reprezentativac Srbije, bez njegove saglasnosti, promenio klub.

Godine prolaze, a policija sve više zaboravlja kako izgleda Dejan Stojanović Keka, vođa novobeogradskog klana.

Slični članci

Back to top button