Hronika

Detalji likvidacije: Napadači upali usred noći i lividirali Mijovića na spavanju

Nemačka policija pokušava da utvrdi ko su napadači i koliko ih je juče u zoru upalo u iznajmljenu kuću u gradu Forst – kada su iz vatrenog oružja ubijena dva crnogorska državljanina i isto toliko njih ranjeno.

Prema nezvaničnim saznanjima cnogorskih medija, na spavanju su likvidirani Podgoričanin Darko Mijović i Baranin Nikola Jovanović zvani Debeli, a teško ranjeni Miloš Pavićević i Miloš Vešković.

Navodno, sva četvorica povezana su sa barskim ogrankom škaljarskog kriminalnog klana, na čijem čelu je Alan Kožar.

Zbog toga ovdašnja policija, saopšteno je nezvanično, taj zločin pripisuje ratu crnogorskih kriminalnih klanova koji traje od kraja 2014. godine.

Prema nepotvrđenim informacijama, ubica ili više njih oko pet sati izjutra upalo je u kuću u Ulici Amtstrase u gradu Forst u Branderburgu i otvorilo vatru na Mijovića, Jovanovića, Pavićevića i Veškovića.

Nemački mediji preneli su da je policija u kući zatekla užasan prizor, a da je jedan od ranjenih muškaraca helikopterom transportovan u bolnicu.

Novinari pišu da je nedugo nakon ubistva privremeno evakuisano oko 120 stanovnika iz okolnih kuća jer je policija posumnjala da je postavljen eksploziv pod automobile koje su koristili ubijeni i ranjeni.

Za to vreme stručnjaci za eksploziv uz pomoć robota pregledali su automobile parkirane ispred kuće na uglu ulica Amtstrase i Berlinerstrase. Portal lr-online.de objavio je da je u ranim popodnevnim satima evakuacija podignuta na veći nivo, i da je blokiran okrug Spree-Neisse, na jugoistoku nemačke savezne države Branderburg.

Ubijeni Mijović upravo u spuškom zatvoru zbližio sa škaljarcima, a prije nekoliko dana otputovao iz Crne Gore. Navodno, ranjeni Pavićević kum je Vladimira Ulame.

Slični članci

Back to top button