Hronika

Policajac optužen za ubistvo na mah

Više javno tužilaštvo u Užicu završilo je istragu ubistva Fahrudina Skarepa (22) iz Tutina i podiglo optužni predlog protiv policajca iz te opštine Raice Beloice, nezvanično saznaje radio Sto plus.

NOVI PAZAR–Prema optužnom predlogu, Beloica se tereti da je izvršio krivično delo ubistvo na mah, za koje je zaprećena kazna od jedne do osam godina zatvora, što je blaže krivično delo od ubistva, za koje je bio osumnjičen tokom istrage, a za koje je propisana kazna od pet do 15 godina zatvora.

Da li će optužni predlog Višeg tužilaštva u Užicu biti potvrđen i kada će početi suđenje za sada nije poznato jer se, prema nepotvrđenim saznanjima, Viši sud u tom gradu proglasio mesno nenadležnim jer se ubistvo desilo u Tutinu, opštini koja je pod nadležnošću Višeg suda u Novom Pazaru.

Kako nezvanično saznajemo, Više tužilaštvo je uložilo žalbu na takvu odluku Apelacionom sudu u Kragujevcu koji bi uskoro trebalo da odluči kojem sudu će pripasti predmet ubistva Skarepa.

Više tužilaštvo u Užicu predmet ubistva Fahrudina Skarepa zadužilo je u februaru 2018. godine, nakon što je Apelaciono tužilaštvo u Kragujevcu slučaj oduzelo Višem tužilaštvu u Novom Pazaru.

Beloica je osumnjičen da je u noći između 29. i 30. septembra 2017. godine, dok je bio u akciji sprečavanja šverca, u blizini sela Dolovo kraj Tutina, ubio Skarepa.

On se tereti da je pucao na vozilo kojim je upravljao Skarep. Metak je prošao kroz staklo na vozačevim vratima i teško ranio mladića koji je povredama podlegao u novopazarskoj Opštoj bolnici.

Tokom istrage, prema nezvaničnim saznanjima, policajac je tvrdio da je savesno obavljao svoj posao i da je pucao u samoodbrani jer je, kako je govorio, Skarep hteo da ga udari automobilom.

Slični članci

Back to top button