Hronika

Uhapšene tri osobe osumnjičene za pranje novca i zloupotrebu položaja

Uhapšeni su D. Đ. (51), administrativni radnik u Opštinskom odboru Socijalističke partije Srbije u Surdulici zbog sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica, kao i T. N. (47), odgovorno lice u PR "Delux Print" i "Delux Graf" iz Surdulice i M. N. (51), faktički odgovorno lice firme PR "Klik-01“ iz Surdulice, koji se sumnjiče za pranje novca

BEOGRAD (AA) – Policija je u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu uhapsila tri osobe, osumnjičene za zloupotrebu položaja odgovornog lica i pranje novca, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.

Uhapšeni su D. Đ. (51), administrativni radnik u Opštinskom odboru Socijalističke partije Srbije u Surdulici zbog sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica, kao i T. N. (47), odgovorno lice u PR “Delux Print” i “Delux Graf” iz Surdulice i M. N. (51), faktički odgovorno lice firme PR “Klik-01“ iz Surdulice, koji se sumnjiče za pranje novca.

Sumnja se da je D. Đ. u periodu od 2015. do 2018. godine, bez saglasnosti predsednika Opštinskog odbora, kao i Izvršnog odbora SPS u Surdulici, izvršio plaćanje fiktivnih računa za navodno isporučen reklamni materijal i pružene usluge fotokopiranja, štampanja i snimanja video materijala ispostavljenih od firmi “Delux Print”, “Delux Graf” i “Klik-01”.

Na ovaj način Opštinski odbor SPS-a u Surdulici je oštećen za 4.438.300 dinara, a kako se sumnja T. N. i M. N. su jedan deo novca zadržali za sebe, a drugi deo su predali D. Đ, iako su znali da potiče iz izvršenja krivičnog dela.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu u Nišu.

Slični članci

Back to top button