Hronika

Zaplena narkotika

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu, u tri odvojene akcije, zaplenili su oko 1,8 kilograma marihuane, više od 1,5 kilograma amfetamina i uhapsili pet osoba zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavlјanje u promet opojnih droga.

Policijski službenici su pretresom stana koji koristi L. Z. (1991) pronašli oko pola kilograma amfetamina i više od kilogram marihuane, upakovane u nekoliko paketa različitih težina. Sumnja se da je marihuana bila namenjena za dalјu prodaju.

U drugoj akciji, policija je u stanu u kome D. T. (1987) i A. T. (1993) neprijavlјeno borave, pronašla dva paketa sa oko kilogram amfetamina, oko 20 grama rasutog amfetamina i dve elektronske vagice.

Prilikom ulaska u stan, D. T. je napao policajca i zadao mu nekoliko udarca zbog čega će protiv njega biti podneta krivična prijava i za napad na ovlašćeno službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Policija je kod S. D. (1993) pronašla dva paketića sa oko 10 grama amfetamina.

U trećoj akciji, pretresom stana u kome boravi V. D. (1996) policija je pronašla oko 800 grama marihuane i dve digitalne vagice.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Slični članci

Back to top button