Kultura

The Cure i kiša otvorili festival Exit 2019

Prvi dana Exit festivala nosi naziv OPENS day jer Novi Sad ove godine nosi titulu Omladinske prestonice Evrope

NOVI SAD (AA) – Nastupom engleskih rok veterana The Cure večeras je na Petrovaradinskoj tvrđavi počeo festival Exit 2019. I pored jake kiše, koja je krenula da lije kao iz kabla, uoči njihovog nastupa na glavnoj bini festivala, atmosfera je bila prava festivalska, a The Cure su svoj nastup otvorili pesmom “Plainsong”.

Kapije ovogodišnjeg festivala, najvećeg muzičkog festivala u Jugoistočnoj Evropi otvorene su od 19 sati, a na glavnoj bini kao predgrupa hedlajnerima večeri nastupio je bend “65daysofststic” koji su mešavinom rok zvuka i elektronske muzike zagrejali publiku za nastup Roberta Smitha i drugara, koju ni kiša nije uspela da omete u uživanju.

Prvi dana Exit festivala nosi naziv OPENS day jer Novi Sad ove godine nosi titulu Omladinske prestonice Evrope. 

Osim grupe “The Cure”, u ponoć, nakon tradicionalnog vatrometa, belgijska di-džej zvezda Lost Freqjuencies preuzeće glavnu binu, a njemu će se pridružiti ruski dvojac Filatov & Karas, te Belgijanci Two Pauz. Dens arena ugostiće Charlotte De Witte, Moniku Kruse i Iliju Đokovica, a veliko finale i zatvaranje Arene prvog dana povereno je Karlu Koksu i Maceo Pleksu, koji će, između svojih samostalnih nastupa, prirediti “back to back” set koji se retko viđa u svetskim okvirima.

Sutrašnji dan namenjen je ljubiteljima tvrđeg zvuka jer će na glavnoj bini nastupiti Phil Anselmo, nekadašnji pevač megapopularne američke metal grupe Pantera, koji će sa svojim bendom izvoditi isključivo hitove svoje nekadašnje grupe. Tokom četiri dana, na više od 40 festivalskih bina i zona, nastupiće gotovo 1.000 umetnika iz celog sveta, a posebno mesto imaće i bendovi iz regiona, a veliki broj posetilaca upravo je došao iz bivših jugoslovenskih republika i najveći broj smešten je u Exit kampu, gde je, između ostalih, veliki broj posetilaca iz Turske.

Prema rečima organizatora, ovogodišnje izdanje Exit festivala nadmašiće sva prethodna pre svega po broju turista jer se očekuje da Novi Sad poseti više od 60.000 gostiju iz oko 90 zemalja sveta. Ovogodišnji festival završava se u ponedeljak ujutru, po pravilu, na Dance areni gde zabava traje najduže. 

Slični članci

Back to top button