Kultura

Hrvatska: Položeno cvijeće na spomenik Nikoli Tesli povodom njegovog rođendana

Predsjednica Udruge Nikola Tesla - genij za budućnost Dragica Mihajlović istaknula je kako mnogi u svijetu ne znaju da je Nikola Tesla rođen u Hrvatskoj dodavši kako je to propust Hrvatske

ZAGREB (AA) –  Svečano je položeno cvijeće na spomenik Nikoli Tesli u Zagrebu na dan njegova rođenja, 10. srpnja/jula, u okviru jubilarne 10. manifestacije “Tesla&friends 2019.” koju organizira Udruga Nikola Tesla – genij za budućnost.

Manifestacija “Tesla&friends 2019.” održava se povodom 163. obljetnice rođenja Nikole Tesle i šestog “Dana Nikole Tesle – dana znanosti, tehnologije i inovacija” kojom se od 9. do 11. srpnja/jula u Zagrebu odaje počast ovom nacionalnom velikanu, poznatom izumitelju i znanstveniku. 

Predsjednica Udruge Nikola Tesla – genij za budućnost Dragica Mihajlović istaknula je kako mnogi u svijetu ne znaju da je Nikola Tesla rođen u Hrvatskoj dodavši kako je to propust Hrvatske.

“Zato sam pokrenula inicijativu da se osnuje Udruga Nikola Tesla kako bi se podigla svijest političara i građana, kako bi se na neki način ispričali Nikoli Tesli”, poručila je Mihajlović.

Treba govoriti o domovini u kojoj je Nikola Tesla rođen, zaključila je Mihajlović.

Uz polaganje cvijeća na spomenik Nikoli Tesli, jučer je u Tehničkom muzeju koji nosi Teslino ime predstavljen niz demonstracija u Teslinoj sobi, a danas se održava i svečana proslava i dodjela godišnje nagrade Nikola Tesla – genij za budućnost također u Zagrebu te konferencija “Tesla u Zagrebu“ o temi “Putovima Nikole Tesle: Tesla od Smiljana do New Yorka” koja će se održati sutra, 11. srpnja/jula, u Hrvatskoj gospodarskoj komori.

Slični članci

Back to top button