Kultura

Vahid Džanković nominovan za najbolju epizodnu ulogu u dramskoj seriji “Kljun”

Glumac iz Novog Pazara briljira iz godine u godinu

SARAJEVO – Na 28. Sarajevo Film Festivalu glumac iz Novog Pazara, Vahid Džanković je nominovan za najbolju epizodnu ulogu u dramskoj seriji “Kljun”, javlja SNews.

Ove godine kategorije nagrada su proširene. Nagrade Srce Sarajeva za TV serije bit će dodijeljene u dvije kategorije: za dramske serije i za komedije, saopštio je 28. Sarajevo Film Festival.

Za nagrade Srce Sarajeva za TV serije 28. Sarajevo Film Festivala strukovni žiri sastavljen od više od 400 filmskih profesionalaca iz regije, ove je godine u konkurenciju za nagrade uvrstio 17 serija iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Sjeverne Makedonije, Kosova i Slovenije.

Serije koje su nominirane za nagrade Srce Sarajeva za TV serije su: “Advokado”, “Besa 2”, “Blok 27”, “Crna svadba”, “Čudne ljubavi”, “Dolina rož”, “Kljun”, “Leninov park”, “Lud, zbunjen, normalan”, “Močvara 2”, “Mrkomir I”, “Nečista krv”, “Područje bez signala”, “Složna braća”, “Ubice mog oca 5”, “Šutnja”, “Vreme zla”.

Sarajevo Film Festival nagrade za serije je uspostavio prošle godine, s ciljem promocije i odavanja priznanja najkvalitetnijim regionalnim televizijskim serijama prikazanim u proteklih godinu dana te poticaju njihovog međunarodnog plasmana.

U kategoriji dramskih serija, dodjeljuje se 8 nagrada: za najbolju dramsku seriju, najbolju glavnu glumicu, najboljeg glavnog glumca, najbolju žensku epizodnu ulogu, najbolju mušku epizodnu ulogu, za Zvijezdu u usponu, za najbolju režiju (za epizodu) i za najbolji scenarij (za epizodu).

U kategoriji komedija dodjeljuje se 6 nagrada: za najbolju komediju, najbolju glavnu glumicu, najboljeg glavnog glumca, za Zvijezdu u usponu, najbolju režiju (za epizodu) i za najbolji scenarij (za epizodu).

Ceremonija dodjele nagrada Srce Sarajeva za TV serije bit će održana na 28. Sarajevo Film Festivalu, pod pokroviteljstvom BH Telecoma.

  1. Sarajevo Film Festival bit će održan od 12. do 19. augusta 2022.

Izvor: sff.ba

Slični članci

Back to top button