Reportaža

Vuk šetao kroz Podgoricu

Nesvakidašnja potera odigrala se u petak uveče u podgoričkom naselju Tološi. Nekolkiko sati nakon što je ljubimac – vuk pobegao iz dvorišta, šinterska služba vratila ga je vlasniku.

Pravog vuka koji je pobegao iz dvorišta Aca Novovića, gde godinama živi čopor od oko dvadesetak ovih životinja, uhvatila je šinterska služba i vratila u kavez, javile su podgoričke Vijesti.

Vuk je, kako se pretpostavlja, iz dvorišta Novovića pobegao oko 17 časova, a potom su ga meštani u nekoliko navrata videli i pokušavali da ga zaustave u Dalmatinskoj ulici, kao i u ulicama Ratka Đurovića i Boška Buhe.

Novović godinama drži više od 20 vukova u zatočeništvu, u naselju Tološi, a do sada mu niko nije zabranio neobičan hobi uprkos tome što nema dozvolu za držanje, pišu Vijesti.

Pre nekoliko godina, Novović je najavljivao da će izgraditi nešto nalik zoo-vrtu i da će vukove premestiti, ali se to nije dogodilo.

Zbog toga što drži vukove u naseljenom mestu i u blizini njihovih kuća, više puta su negodovale i komšije, dodaju Vijesti.

Čopor vukova u podgoričkom dvorištu

Podgoričanin Aco Novović vukove drži 35 godina, kada je nabavio prvo mladunče.

Ranije je tvrdio da su vukovi u njegovim kavezima četvrta generacija, da su uzgajani u pitomim uslovima, kao da nijedan nije direktno iz prirode.

Slični članci

Back to top button