Zabava & Moda

Ja, Amina Hasanbegović

Završila je Fakultet za informatiku i Dizajn i modnu kreciju. Radi kao modna kreatorka u novopazarskoj Ekonomskoj školi. Imala je tridesetak modnih revija u Srbiji i inostranstvu. Već je poznata i prepoznatljiva kao modna kreatorka širom Balkana i u Italiji. Mnoge poznate ličnosti iz sveta šou biznisa nose njene kreacije.

Ime i prezime: Amina Hasanbegović

Kako provesti sedam dana bez mobilnog telefona: Iskreno, mnogo teško. Nisam to ni pokušala, a često poželim. Posao mi je usko vezan za Internet pa mislim da bi se osećala kao da nisam otišla na posao.

Koju osobu najviše cenite: Mog muža. Bez poštovanja nema istinske ljubavi.

Grad u koji želite ponovo otići: Marakesh, to putovanje mi je ostalo duboko urezano. Tamo sam videla najlepšu nijansu neba, osetila najlepše mirise hrane, doživela najnerovatnije iskustvo svakodnevnice i različitositi.

Jelo koje biste mogli jesti svakog dana: Morske plodove.

Kome najviše verujete: Deci, najveći čovek uvek ostaje dete. Njihova iskrenost i čiste misli nas često trebaju podsetiti i ispraviti.

Gde se najbolje odmorite: Kući, često putujemo i nekada se osećam da jedva čekam da dodjem kući. Tu je naša baza mira i mesto gde se najlepše osećamo. Neko sam kome je dom veoma važan.

Najbolji dan u životu: Trudim se da svaki dan učinim da mi bude najlepši. Ne volim da se vežem za prošlost kao ni da planiram budućnost. Živeti u trenutku. Sadašnji trenutak je zapravo jedino što imamo.

Poslednja laž na koju ste naseli: Znam je ali trebalo bi mi puno vremena i mesta da to dočaram. Iz svakog iskustva se može naučiti lekcija.

Koliko ste aktivni na društvenim mrežama: Veoma.

Najlepši poklon koji ste dobili: Ljubav.

Omiljena životinja: Volim sve životinje i veoma sam osetljiva prema njima. U stanju su da osete odanost i poštovanje. Ipak, izdvajam psa i delfina.

Omiljeni muzičar ili bend: Ovih dana: Imany.

Poslednja knjiga koju ste pročitali: “Mali Princ” Čitanje knjiga deci pre spavanja je neprocenjivo, kvalitetno i najdraže vreme. Na žalost, u poslednje vreme je to literatura koju čitam.

Omiljeni filmski lik: Princeza Ana iz filma “Praznik u Rimu” Princezu je glumila fenomenalna Audrey Hepburn. Ovog leta sam obišla sve destinacije u Rimu sa snimanja filma I poistovetila se potpuno.

Tim za koji navijate: Nisam sporski tip. Ne pratim sport i to je sfera koju uopšte ne poznajem. Verovatno mi je to genetski, jer ni moji roditelji nisu pratili nikad, a i muž ne pokazuje interesovanje.

Omiljena narodna izreka: “U trenutku uspeha ne zaboravi svoje neuspehe.”

Koje pitanje najviše mrzite: Neiskreno i površno.

Vaša najveća nada: Zdravlje.

photo: privatna arhiva A.H.

Slični članci

Back to top button