Zdravlje

Lončar: produženo trajanje svih recepata za lekove

U Srbiji je na snazi vanredno stanje, a kako je precizirala Vlada Srbije, to znači da su zatvorene obrazovne ustanove, granice, a da je zabranjeno i kretanje osobama starijim od 65 godina

BEOGRAD (AA) – U Srbiji su četiri bolnice rezervisane za zaražene korona virusom – dve u Beogradu i po jedna u Novom Sadu i Nišu, izjavio je danas ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

U Beogradu će biti dežurne Kliničko-bolnički centar “Dragiša Mišović” i Zemunska bolnica, Klinika za opštu hirurgiju u Nišu i Institut za plućne bolesti u Novom Sadu, objasnio je ministar.

On je naveo da će bolnice primati samo hitne slučajeve, te da se odlažu sve operacije koje nisu hitne, a kako bi se smanjio broj poseta i time smanjio rizik od zaraze virusom.

Lončar je za Radio-televiziju Srbije precizirao da su hroničnim bolesnicima automatski produženi svi recepti, te da mogu da dobiju potrebne lekove u apotekama, kako ne bi išli u domove zdravlja i time rizikovali širenje virusa.

U Srbiji je na snazi vanredno stanje, a kako je precizirala Vlada Srbije, to znači da su zatvorene obrazovne ustanove, granice, a da je zabranjeno i kretanje osobama starijim od 65 godina.

Granice Srbije su zatvorene za sve strane državljane, sa izuzetkom diplomata akreditovanih u Srbiji i stranaca sa boravišnom dozvolom.

Slični članci

Back to top button