Zdravlje

Nove mere Vlade Srbije u borbi s koronavirusom, još 34 nova slučaja

Od poslednjeg izveštaja jutros u osam časova pa do 18 časova, testirani su uzorci 61 osobe od kojih je 34 pozitivno i 27 negativno na novi koronavirus

Beograd–U Srbiji je do 18 časova od koronavirusa zaraženo još 34 osobe, što znači da su registrovana ukupno 222 potvrđena slučaja COVID-19, javlja .

Od poslednjeg izveštaja jutros u osam časova pa do 18 časova, testirani su uzorci 61 osobe od kojih je 34 pozitivno i 27 negativno na novi koronavirus.

Na današnjoj sednici Vlade Srbije, donete se najnovije odluke u vezi sa sprečavanjem širenja virusa COVID-19, među kojima je i odluka o zabrani napuštanja domova od 17 časova do pet sati ujutru.

Izuzetak je nedelja, kada građani stariji od 65 godina mogu napuštati svoje domove od tri do osam časova ujutru, u cilju kupovine namirnica.

Napuštanje domova nakon 17 časova i pre pet časova ujutru, moguće je isključivo iz hitnih medicinskih razloga, uz radnu dozvolu ili posebno odobrenje nadležnih organa.

Imajući u vidu potrebe građana, Vlada je odlučila da dozvoli izvođenje kućnih ljubimaca u šetnju svakoga dana u periodu od 20 do 21 čas. Građani mogu izvesti svoje ljubimce u šetnju u maksimalnom trajanju od dvadeset minuta i najviše dvesta metara od mesta svog prijavljenog prebivališta. Te šetnje se ne smeju obavljati u grupama.

Odlukom Vlade, Republici Srpskoj upućena je određena količina opreme, shodno trenutnim mogućnostima, kao podrška borbi s virusom COVID-19.

Određena je maksimalna cena zaštitne maske od 120 dinara po jednom komadu.

“Vlada Srbije nastavlja da prati situaciju u vezi s virusom COVID-19 i redovno će obaveštavati građane o razvoju situacije. Još jednom apelujemo na sve građane da se pridržavaju svih mera bez izuzetka jer je to jedini način da svi zajedno pobedimo ovu zaraznu bolest”, zaključeno je iz Vlade.

Slični članci

Back to top button