Novo

U sandžačkim džamijama proučena dova za turske vojnike koji su živote položili kao šehidi u Idlibu

Kao vjernici se saosjećamo sa našom braćom u cijelom svijetu, posebno našom braćom iz Republike Turske, rekao je zamjenik sandžačkog muftije Muhamed ef. Demirović, koji je vjerski program i džumu namaz predvodio u tutinskoj Sultan Fatih džamiji

Zamjenik sandžačkog muftije Muhamed ef. Demirović, koji je vjerski program i džumu namaz predvodio u tutinskoj Sultan Fatih džamiji, rekao je da je u svim džamijama Mešihata Sandžaka proučen Jasin ( sura iz Kur’ana) i upućena zajednička molitva za turske šehide.

“Kao vjernici se saosjećamo sa našom braćom u cijelom svijetu, posebno našom braćom iz Republike Turske. Jasin-i šerif je proučen za sve šehide koji su žrtvovali najvrednije što su imali, svoje živote za odbranu časti i dostojanstva nemoćnih i ugroženih muslimana i naroda u Siriji”, rekao je Demirović.

On je istako da je poruka sa ove džume rad na međusobnom uvezivanju i postizanju saosjećajnosti, kompaktnosti na nivou umeta Poslanika Muhammeda o stanju muslimana, ma gdje oni bili.

“Zajedničkoj borbi za dobro, ne samo muslimana nego sveukupnog čovječanstva”, poručio je Demirović.

Vjerskom programu, na kojem su upućene molitve za duše turskih vojnika koji su svoje živote položili kao šehidi u napadu režimskih snaga u Idlibu, prisustvovao je veliki broj vjernika u džamijama u Novom Pazaru, Sjenici i Prijepolju.

Slični članci

Back to top button