Novo

Vučić: Pomoć školama, Domu zdravlja i privredi

U Mrkonjić Gradu Vučić je razgovarao i s privrednicima, rukovodstvom Republike Srpske, a sastanku su prisustvovali i Divna Aničić, načelnica Opštine Mrkonjić Grad, Milorad Dodik, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, kao i Zoran Tegeltija, predsjedavajući Savjeta ministara BiH

MRKONJIĆ GRAD (AA) – Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić danas je u Mrkonjić Gradu rekao da će Republika Srbija dati 600.000 KM za opremanje Gimnazije i Mašinske škole u ovom gradu, 200.000 za Dom zdravlja, a neće izostati ni pomoć privredi.

“Danas smo se dogovorili za jednu vrstu dodatne konkretne podrške privredi Republike Srpske. Mi ćemo preko Vlade RS kojoj ćemo uplatiti određeni novac posebno subvencionisati privatnike u RS za njihovu opremu, preduzeće, mašine, u visini koja je čak povoljnija nego u Srbiji, s manje novca nego u Srbiji zato što želimo da podstaknemo opstanak našeg naroda na svojim ognjištima i da želimo da pomognemo daljem razvoju i napretku RS”, rekao je Vučić na konferenciji za novinare.

Pojasnio je da će uložiti u nabavku mamografa i vozila za Dom zdravlja.

“Doneli smo odluku da pomognemo i susednim opštinama Šipovu, Jezeru Ribniku i srpskoj opštini Kupres u finansijskom smislu”, kazao je Vučić.

Rekao je i da je zahvalan Cvijanović i Dodiku jer “razumeju koliko je važno da očuvaju celinu naroda i uvek budu zajedno”.

Izrazio je zadovoljstvo što ide u Drvar da pogleda u lica ljude koji možda nisu ni vjerovali da će ispuniti obećanje za tako kratko vrijeme i otvoriti fabriku.

“Iako Drvar nije RS već Federacija BiH tamo živi naš narod. Rekao sam da je naš narod jedan i jedinstveni i da naš narod niko ne može da razdvaja na bilo koji način”, rekao je Vučić.

Vučić je danas posjetio Mrkonjić Grad gdje je u obilasku ove dvije škole, koje se nalaze u istoj zgradi, obećao sredstva za nabavku CNC mašine i računarske opreme, kako bi objekat postao reprezentativan.

U Mrkonjić Gradu Vučić je razgovarao i s privrednicima, rukovodstvom Republike Srpske, a sastanku su prisustvovali i Divna Aničić, načelnica Opštine Mrkonjić Grad, Milorad Dodik, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, kao i Zoran Tegeltija, predsjedavajući Savjeta ministara BiH.

U posjeti Mrkonjić Gradu boravili su i ministri u Vladi Srbije Aleksandar Vulin i Siniša Mali.

Sastanku u zgradi Skupštine opštine prethodilo je obraćanje Dodika, Vučića i Željke Cvijanović, predsjednice Republike Srpske, pri čemu su poručili da je srpski narod jedinstven gdje god da živi.

Nakon Mrkonjić Grada Aleksandar Vučić otputovao je u Drvar gdje je predviđeno da otvori poslovnicu Komercijalne banke, posjeti Dom zdravlja Drvar i Muzej “25. maj” i otvori pogon fabrike “Jumko” u kojem će biti zaposleno 100 radnika.

Aničić je rekla da je u pitanju istorijska posjeta predsjednika Srbije Mrkonjić Gradu.

Prema njenim riječima, ustanovljeni su i principi pomoći privrednicima.

Na osnovu odluke Skupštine opštine Mrkonjić Grad Vučiću je dodjeljeno priznanje “Počasni građanin”.

Cvijanović je rekla je da RS razvijajući se u budućnosti može da se oslanja na Srbiju i zadovoljni su zbog toga, iako ne mogu ići istim korakom.

“Poruka našima građanima jeste da vjeruju u ono što radimo, jer sve što radimo radimo da olakšamo život građanima, da zajedno pravimo velike pomake, rješavamo proleme i da na svakom polju, u svakoj oblasti, što je moguće više postignemo stepen integracije koja će imati zajednički rezultat”, rekla je Cvijanović.

Dodik je istakao da postoji mnogo projekata koji su rezultat dobrih odnosa RS i Srbije.

“Zahvalan za razumijevanje, za posjetu, za ohrabrenje koje nam je potrebnije nego možda sama materijalna sredstva koja su uvijek dobrodošla”, rekao je Dodik.

On je naglasio da nastavljaju dalje, da ih “čekaju drugi prostori u RS koje ćemo posjetiti u narednih nekoliko mjeseci”.

Slični članci

Back to top button