Novo

Škola u Rožajama ostala bez direktora

Bećovića nije spasila ni politička podobnost

ROŽAJE–Iso Bećović nije više direktor Srednje stručne škole u Rožajama, saznaju Dnevne novine. Bećović je bio izabran za direktora prije oko dvije godine i važi za kadar SD-a.

Kako je Dnevnim novinama nezvanično saopšteno od zaposlenih u školi, Bećoviću je Ministarstvo ukazalo na propuste i nepravilnosti u radu, zbog čega je i došlo do mimoilaženja sa prosvjetnim resorom.

Jedan od, kako navode, “brojnih razloga” je i taj što je bez saglasnosti Ministarstva, uz jasno kršenje propisa, upisan veći broj djece od zakonom propisanog.

Bećovića od sankcija za pomenuti prekršaj i još nekoliko drugih, očigledno nije spasilo ni to što važi za kadar SD-a.

Dnevne novine su kontaktirale Ministarstvo prosvjete iz koga je, na pitanje šta je razlog odlaska direktora i je li tačno da je Bećović član iste partije, kao i resorni ministar, odgovoreno:

“Gospodin Bećović na sopstveni zahtjev neće više obavljati tu funkciju. Postojali su određeni propusti u radu koji su i neposredno predočeni upravi škole, a nakon suočavanja s tim činjenicama dosadašnji direktor je donio odluku da se povuče sa tog mjesta. Dakle, evidentno je da je Ministarstvu prosvjete prioritet kvalitet u radu i poštovanje propisa, a ne politička pripadnost, što ovaj primjer očigledno i nedvosmisleno pokazuje. U svim sličnim slučajevima ćemo na identičan način postupati i nećemo tolerisati bilo čije nezakonito postupanje”, poručuju iz resora prosvjete.

Pobjeda i Dan su prenijeli da su đaci u prvoj smjeni zbog ostavke direktora bojkotovali nastavu.

Izvor: CDM

Slični članci

Back to top button