Balkan

Ukopana majka Nura Alispahić

- Nije se nikada svetila, nije pozivala na osvetu... To je snaga naše majke i uvijek imam običaj kazati da mi to moramo znati cijeniti, moramo znati prepoznati", rekao je Damir ef. Peštalić, koji je predvodio dženaza-namaz na mezarju Kazani

SREBRENICA (AA) – U Srebrenici je danas klanjana dženaza i obavljen ukop majci Nuri Alispahić.

Majka Nura je ukopana u mezarju Kazani, pored kćerke Magbule koja je umrla 2009. godine. U istom mezarju je ukopan i Nurin suprug Alija, javlja Anadolu Agency (AA).

Nurinog sina Azmira ubili su pripadnici jedinice “Škorpioni” u Trnovu 1995. godine, a drugi joj je sin Admir ubijen u masakru na Tuzlanskoj kapiji.

Osman Salkić, zet Nure Alispahić, kaže da je „bol majke Nure za djecom bila jača od svega“.

“Bol koju je Nura nosila, mi smo vazda dijelili sa njom. Pokušavali smo da joj koliko-toliko olakšamo život na ovom svijetu. Međutim, to je bilo neizvodljivo. Bol za njenom djecom je bila jača od svega”, rekao je Nurin zet Osman Salkić.

Zet Osman kaže da Nura nikoga nije mrzila, niti je tražila osvetu.

“Iz Nurinih izjava nikada niste mogli čuti da je nekoga mrzila, da je mrzila neko dijete, da je rekla nešto loše za nekoga ko je njoj učinio zlo. Vjerovala je u Božiju volju, sudbinu, i vjerovala je da će stići Božija pravda onoga ko je njoj nanio bol i smrt njenoj djeci”, kazao je Salkić.

Dženazu majci Nuri Alispahić predvodio je glavni imam Medžlisa IZ Srebrenica Damir ef. Peštalić.

“Teško je govoriti o težini koju nosi svaka majka i samo one znaju kako im je na ovom svijetu”, rekao je Damir ef. Peštalić.

Dodao je da je Nura bila hrabra žena koja nikad nije pozivala na osvetu.

“Nije se nikada svetila, nije pozivala na osvetu”, rekao je ef. Peštalić.

Slični članci

Back to top button