Balkan

Prvi koraci ka formiranju vlasti u Crnoj Gori

Na sastanak sa dosadašnjim predsednikom Skupštine su došli Milutin Đukanović iz koalicije “Za budućnost Crne Gore”, Dritan Abazović i Mileta Radovanić iz Ure, Momo Koprivica iz Demokrata, predsjednica SDP-a Draginja Vuksanović Stanković, Branimir Gvozdenović iz DPS-a, Ervin Ibrahimović iz Bošnjačke stranke, a albanskih koalicija Fatmir Đeka i Nik Đeljošaj.

Konstitutivna sjednica novog crnogorskog parlamenta biće održana sljedeće srijede, 23. septembra, kazao je predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović, nakon konsultacija sa predstavnicima izbornih lista. Nosilac liste koalicije “Crno na bijelo”, Dritan Abazović kazao je da opozicija ima prijedlog za predsjednika Skupštine, ali nije želio da otkriva ko je to, te da za sad nema nesuglasica oko sastava buduće Vlade, prenosi CdM.

Abazović ističe da će se truditi i zbog epidemije ubrzati procedure vezane za izbor Skupštine i Vlade, ali da ipak nije momenat za ishitrene, već mudre odluke.

Na pitanje da li će 23. septembra imati prijedlog za predsjednika parlamenta, rekao je da je ubijeđen da hoće.

“Iz grupe koja je pobijedila, pretpostavljam ko će biti, ali rano je da saopštim javnosti”, kazao je Abazović, dodajući da se nisu osjećale nikakve opstrukcije povodom predlaganja.

Što se tiče Vlade, dodaje Abazović, trebaće više vremena da se ona konstituiše jer, kako ističe, ima više obaveza.

“To se odmah neće desiti. Trebaće nam određeni broj dana”, rekao je Abazović.

Na pitanje ko će biti predsjednik Skupštine, Milutin Đukanović iz DF-a ističe da je rano o tome govoriti.

Lako ćemo se dogovoriti i neće biti problema”, uvjeren je Đukanović.

Na pitanje da li će Zdravko Krivokapić biti mandatar, Đukanović je kazao da je njegov lični stav da je prirodni put da čovjek koji je bio na čelu najjače liste bude mandatar.

Slični članci

Back to top button