Balkan

BiH će biti funkcionalna

Sećaćemo se sa ponosom naše prošlosti i naše odbrambeno-oslobodilačke borbe, nikada to nećemo zaboraviti i prenosićemo sećanje budućim generacijama, rekao je Džaferović.

SARAJEVO, 04. avgust 2021.(FoNet) – Član Predsedništva Bosne i Hercegovine Šafik Džaferović izjavio je večeras da će BiH “na kraju postati funkcionalna, efikasna država, članica Evropske unije i NATO”.

Sećaćemo se sa ponosom naše prošlosti i naše odbrambeno-oslobodilačke borbe, nikada to nećemo zaboraviti i prenosićemo sećanje budućim generacijama, rekao je Džaferović na centralnoj manifestaciji “Odbrana BiH – Igman 2021”, u memorijalnom kompleksu Kovači u Sarajevu.

Naglasio je da je reč o veoma važnom datumu, 28. godišnjici slavne bitke, jer je “svaka pobeda Armije BiH u periodu 1992-1995. godine vrlo važna i značajna za slobodu koju mi danas uživamo”, prenela je BHRT.

Džaferović je istakao da je “pobeda Armije BiH sprečila potpunu blokadu glavnog grada”, a da se dogodilo drugačije Sarajevo bi bilo potpuno opkoljeno i pitanje je šta bi dalje bilo i sa Sarajevom i BiH. 

“I Bosna i Hercegovina će, ako Bog da, u na kraju postati funkcionalna, efikasna država, članica EU i NATO saveza. Svi ljudi u BiH će u konačnici biti ravnopravni, bez obzira u kojem delu BiH da žive. Ovih dana možemo da čujemo i drugačije poruke, koje dolaze iz entiteta Republika Srpska. Sramne su to poruke i neka je stid i sram svakog onog ko takve poruke izgovara. Žao mi je što moram pomenuti njegovo ime, jer to ne zaslužuje večerašnja manifestacija, ali moram. Poruke koje je juče i prekjuče poslao (Milorad) Dodik, pogotovo koje su upućene Bošnjacima kao narodu, su sramne poruke, to ozbiljni i odgovorni političari nikada ne rade”, zaključio je Džaferović.

Svečanosti je prisustvovao predsedavajući Predsedništva BiH Željko Komšić, koji je ocenio da je odbrana Igmana bila od strateške važnosti, ne samo za Sarajevo, nego za celu Bosnu i Hercegovinu.

Reagovao je i na izjave člana Predsedništva BiH Milorada Dodika u Beogradu, rekavši da to nije ništa novo, te da se tri godine gleda isti scenario, javlja N1.

“Dodik pritisne opoziciju i svi zajedno odu. On tamo dođe vređa sve u BiH. Vučić to pokušava da smiri, nekako hendla situaciju. Dodik promeni mišljenje. Sastaće se sa Šmitom i sad će tražiti način kako da se vrati nekim aktivnostima koje su bile redovne, pa čak i poslu u Predsedništvu BiH. Umesto da se posveti radu za građane i RS i BiH jer mu to piše kao ustavna obaveza”, rekao je Komšić.

Slični članci

Pročitajte
Close
Back to top button