Balkan

Kosovo i Severna Makedonija potpisali Memorandum o razumevanju u oblasti registracije biznisa

Memorandum su potpisali predstavnici Kosovske Agencije za registraciju biznisa i Centra za registraciju biznisa Severne Makedonije

PRIŠTINA (AA) – Kosovo i Severna Makedonija potpisali su danas u Prištini Memorandum o razumevanju u oblasti registracije biznisa.

Memorandum su potpisali predstavnici Kosovske Agencije za registraciju biznisa i Centra za registraciju biznisa Severne Makedonije, a na zajedničkoj konferenciji za novinare je naglašeno da bi novim elektronskim sistemom sva preduzeća dobila jedinstveni broj.

Direktorka Kosovske Agencije za registraciju biznisa Nexhmie Selimi tom prilikom je rekla da je cilj ovog Memoranduma da se ostvari puna saradnja između dve zemlje na promovisanju i poboljšanju inovacija i na osnaženju registra preduzeća.

“Ovim memorandumom o razumevanju stremimo ka punoj saradnji dveju zemalja, jer je potreba da se promovišu i poboljšaju inovacije i ojačaju naši sistemi registracije preduzeća kako bi se garantovalo i pravilno upravljalo, zaštitilo i koristilo pravo na registraciju preduzeća”, rekla je Selimi.

Direktrorka Centra za registraciju biznisa Severne Makedonije Marija Boškovska istakla je da je starteški važno da se uspostave registri stvarnih vlasnika pravnih lica, čime bi se ove dve institucije pridružile borbi protiv pranja novca i finansiranja terorizma.

Slični članci

Back to top button