Sport

Međedović: Neopisiv osećaj

NOVI PAZAR – Teniser Hamad Međedović izjavio je da mu trijumf na ATP čelendžeru u Austrijskom Mauthauzenu mnogo znači, kao i da je pobeda nad nekadašnjim trećim igračem sveta Dominikom Timom velika stvar.

Do najvećeg trofeja u dosadašnjoj karijeri, devetnaestogodišnji Novopazarac došao je pobedom nad Filipom Mišolićem sa 2:1 u setovima (6:2, (5)6:7, 6:4).

“Put do pehara je bio veoma dug. Dva puta smo morali da prekidamo igru zbog kiše. Kada sam vodio sa 5:2, nisam umeo da završim meč. Uslovi za igru nisu bili laki za mene, kiša je uticala, bilo je klizavo. Filip se borio do kraja, ali sam uspeo da se izvučem. Na sreću, mogao sam da se oslonim na servis i forhend”, rekao je Međedović novinarima u Austriji.

U Mauthauzenu Međedović je zabeležio i najveću pobedu, savladavši u polufinalu Dominika Tima, nekada trećeg igrača sveta i osvajača US opena 2020. godine.

“Znao sam kako će da igra. Mnogo sam ga gledao poslednjih godina. Verovao sam u sebe, zato i nisam bio previše iznenađen pobedom, mada sam presrećan. Moji servis i forhend su mi omogućili taj podvig”, zaključio je on.

Trofej u Mauthauzenu najznačajniji je u Međedovićevoj dosadašnjoj karijeri, u kojoj je osvojio i čelendžere u Sekešfehervaru ove i Lidenšajdu prošle godine.

Osvojen turnir u Austriji doneo je Dejvis kup reprezentativcu Srbije 100 ATP poena i ček na 16.020 evra, a na novoj ATP listi trebalo bi da bude plasiran oko 164 mesta.

Turnir na šljaci u Mauthauzenu iz ATP čelendžer kategorije 100 igran je za nagradni fond od 118.000 evra.

izvor: radiostoplus.com

Slični članci

Back to top button