Balkan

Manifestacija “Dani Turske u Crnoj Gori”

Na više od 25 štandova predstavljeni su turski proizvodi, firme iz Turske, popularna turska hrana, kao i neke od poznatih umjetničkih formi koje potiču iz ove zemlje

PODGORICA (AA) – Dvodnevna manifestacija “Dani Turske u Crnoj Gori”, na kojoj se predstavlja rad i djelovanje brojnih turskih fimi, počela je danas u tržnom centru Delta City.

Na više od 25 štandova predstavljeni su turski proizvodi, firme iz Turske, popularna turska hrana, kao i neke od poznatih umjetničkih formi koje potiču iz ove zemlje. 

Manifestacija “Dani Turske u Crnoj Gori” okupila je veliki broj posjetilaca, koji će i sutra moći da posjete brojne štandove. 

Ambasadorka Turske u Crnoj Gori Songül Ozan istakla je u izjavi za AA da je riječ o dvodnevnoj manifestaciji koja ima za cilj predstaviti trgovinske odnose između Turske i Crne Gore, kao i turske investicije u Crnoj Gori koje rastu iz dana u dan. 

Navodeći da je manifestacija organizovana od strane Kancelarije za trgovinske odnose pri Ambasadi Turske u Crnoj Gori, zajedno s kompanijom Delta City, Ozan je kazala kako u Crnoj Gori postoje brojne firme koje imaju projekte. 

“Želimo predstaviti svoje aktivnosti ljudima iz Podgorice, pronaći načine kako da poboljšamo trgovinsku saradnju. Veliko je interesovanje. To nas čini sretnima”, rekla je Ozan. 

Na manifestaciji se nalaze i štandovi MASAT-a, Univerziteta Anadolu koji nudi studiranje na daljinu, kao i mnogih turskih firmi koje djeluju na prostoru Crne Gore. 

Slični članci

Back to top button