Balkan

Advokat optuženih Pljevljaka demantovao da su crtali grafite sa porukama mržnje

Advokat Pljevljaka Igora Terzića (34) i Nemanje Novakovića (31), Ranko Radonjić demantovao je da su njegovi branjenici učestovovali u crtanju grafita sa porukama vjerske i nacionalne mržnje, piše portal PV Informer. On je napomenuo da je Terzić u vrijeme izvršenja krivičnog djela bio u zatvoru, te da se i Novaković od nedavno nalazi u zatvoru zbog drugog krivičnog djela. Pozvao je optužene na strpljenje, jer će se, kako je naveo, u daljem postupku dokazati njihova nevinost.

Radonjić se redakaciji ovog portala obratio nakon objave većine crnogorskih medija o tome da je Specijalno državno tužilaštvo podnijelo krivičnu prijavu protiv njegovih branjenika zbog krivičnog dijela izazivanja nacionalne, rasne i vjerske mržnje, prenosi CdM.

Advokat u ime svojih branjenika kao i u ime njihovih porodica želi da obavjesti javnost da je tačno da je uprava policije Tužilaštvu podnijela krivične prijave protiv ovih lica zbog izazivanja nacionalne, rasne i vjerske mržnje, međutim ono što nije tačno je da su oni ovo krivično dijelo izvršili.

“Najbolji dokaz koliko je krivična prijava protiv njegovog branjenika Terzića neosnovana je podatak da je on u vrijeme izvršenja krivičnog dijela, opisanog u krivičnoj prijavi bio u zatvoru u vremenskom periodu od maja do septembra ove godine, zbog navodno učinjenog krivičnog dijela po drugom osnovu, koje se desilo prije dvije godine. Od nedavno se i njegov drugi branjenik Novaković nalazi u zatvoru ali nevezano za predmetni slučaj. Advokat optuženih apeluje na strpljenje jer vjeruje da će u daljem postupku dokazati njihovu nevinost”, piše portal.

U ime svojih branjenika i njihovih porodica ukazuje da oni nikad nisu djelili ljude po vjeri i naciji i da apsolutno nisu imali nikakav interes da učine ono što im se stavlja na teret. Terzić, Novaković i njihove porodice imaju puno prijatelja kako u Pljevljima, a tako i širom Crne Gore sa pripadnicima nacionalnih manjina.

Advokat takođe navodi da je treći optuženi Dane Vraneš od strane tužioca, a u vezi sa navedenom krivičnom prijavom saslušan i pušten da se brani sa slobode.

Advokat apeluje na medije da se do okončanja postupka po navedenoj krivičnoj prijavi pridržavaju postulata nevinosti.

Slični članci

Back to top button