Balkan

Grabar-Kitarović: BiH od prvorazredne političke i sigurnosne važnosti za Hrvatsku

ZAGREB (AA) – Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović izjavila je kako su stabilnost i razvojna dinamična perspektiva Bosne i Hercegovine važni jednako za Hrvatsku i cijelu Europu, poručivši kako je BiH za Hrvatsku od prvorazredne političke i sigurnosne važnosti.

U Hotelu Sheraton danas je upriličen redoviti godišnji prijem za sudionike Konferencije veleposlanika, generalnih konzula i vojnih izaslanika Republike Hrvatske na kojem su sudjelovali predsjednica, predsjednik Sabora i premijer te šef hrvatske diplomacije koji su uvodno iznijeli prioritete i strategiju vanjskopolitičkog rada hrvatske diplomatije.

“Upravo su Hrvati BiH, čija se uloga kao državotvornog naroda te zemlje mora ojačati, najsnažniji motor takvog procesa”, poručila je hrvatska predsjednica.

Naglasila je kako je Hrvatska čvrsto utemeljena u Europskoj uniji i NATO-u dodavši kako je to hrvatski cilj od kraja 80-ih i početka 90-ih godina prošlog stoljeća, ali i projekt na kojem stalno treba raditi. Podsjetila je kako je cilj daljnja kohezija srednjoeuropskog prostora i cijele Europske unije.

Slični članci

Back to top button