Balkan

Kurti i Mustafa potvrdili zajedničko formiranje nove Vlade Kosova

Kurti, koji je najverovatnije budući premijer Kosova, nakon sastanka s Mustafom, izjavio je da su se dogovorili da se sat vremena nakon verifikacije rezultata, što bi trebalo da se desi naredne nedelje, odmah sastanu kako bi završili dogovor

PRIŠTINA (AA) – Nakon verifikacije konačnih rezultata prevremenih parlamentarnih izbora od 6. oktobra, Pokret Samoopredeljenje i Demokratski savez Kosova (LDK) će za tri do četiri dana finalizovati sporazum o vladajućoj koaliciji, rečeno je nakon današnjeg sastanka lidera Pokreta Samoopredeljenja Albina Kurtija i lidera Demokratskog saveza Kosova Ise Mustafe.

Kurti, koji je najverovatnije budući premijer Kosova, nakon sastanka s Mustafom izjavio je da su se dogovorili da se sat vremena nakon verifikacije rezultata, što bi trebalo da se desi naredne nedelje, odmah sastanu kako bi završili dogovor.

“Usaglasili smo se da ćemo se dogovoriti odmah nakon verifikacije rezultata. Predsednik Mustafa je na moj poziv odgovorio pozitivino, da se jedan sat nakon verifikacije rezultata od Centralne izborne komisije, mi sastanemo kako bi za 72 sata ili za manje od 100 sati, završili sporazum o vladajućoj koaliciji nove Vlade u sedmoj legislaturi”, kazao je Kurti.

On je rekao da će u međuvremenu radne grupe dveju partija, koje su se i danas sastale, nastaviti na radu harmonizacije programa koji do sada ima 26 strana teksta, čime je pokazana nova kultura vođenja Vlade.

Slični članci

Back to top button