Balkan

Krivokapić, Bečić, Abazović: Protiv uplitanja stranog faktora u crnogorska pitanja

Protiv smo rušenja Vlade i održavanja novih parlamentarnih izbora jer je Crnoj Gori potrebna stabilnost, uz neodložno sprovođenje korenitih reformi, naveli su danas u zajedničkom saopštenju crnogorski premijer Zdravko Krivokapić, predsednik Skupštine Aleksa Bečić i potpredsednik Vlade Dritan Abazović.

Oni su naveli da svako rešenje za izlaz iz trenutne političke krize, mora uvažavati međusobne razlike konstituenata vlasti o pojedinim pitanjima koja su proteklih meseci aktuelizovana delovanjem dela parlamentarne većine i bivše vlasti, prenosi RTCG.

“Neprihvatljivo je uplitanje inostranog faktora u rešavanje unutrašnjih pitanja koja se tiču države Crne Gore“, navodi se u zajedničkom saopštenju. Istakli su da izborna pobeda ostvarena 30. avgusta 2020. godine predstavlja najveću vrednost njihovog političkog rada i iznad ličnih i partijskih ambicija.

“Sporazum zaključen 8. septembra 2020. godine, od strane nosilaca lista tri pobedničke koalicije, uspostavio je politički okvir za formiranje Vlade koji ostaje neupitan i ubuduće, imajući u vidu ideološku raznorodnost različitih subjekata parlamentarne većine. Aktuelna Vlada uživa punu podršku potpisnika ovog saopštenja, a o eventualnim promenama u njenom sastavu i načinu delovanja neophodno je sprovesti otvoren i konstruktivan dijalog između Vlade i parlamentarne većine”, piše u zajedničkom saopštenju Krivokapića, Bečića i Abazovića.

Ocenili su da buduće delovanje Vlade treba da bude usmereno na četiri teme: ekonomski razvoj, pridruživanje države Evropskoj uniji, borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala i reformu izbornog zakonodavstva.

Slični članci

Pročitajte
Close
Back to top button