Balkan

Kosovo kreće s pripremama za popis stanovništva 2021. godine

Direktor socijalne statistike i rukovodilac popisa stanovništva 2021. godine, Avni Kastrati izjavio je na otvaranju konferencije da ovaj projekat treba da obuhvati sve evropske i svetske standarde te da će se u skladu sa tim i raditi

PRIŠTINA (AA) – U organizaciji Agencije za statistiku Kosova danas je počela petodnevna konferencija kojom se najavljuju pripreme za realizaciju Popisa stanovništva, domaćinstava i stanova 2021. godine.

Direktor socijalne statistike i rukovodilac popisa stanovništva 2021. godine, Avni Kastrati izjavio je na otvaranju konferencije da ovaj projekat treba da obuhvati sve evropske i svetske standarde te da će se u skladu s tim i raditi.

Kastrati je rekao da su dobili i pomoć Eurostata te da je prošle nedelje održan sastanak u Ankari, gde je razgovarano o procesu popisa u balkanskim zemljama.

“Agencija za statistiku Kosova je na osnovu saveta Eurostata i međunarodnih standarda, već isplanirala svaki korak, svaku aktivnost, tako da realizacija popisa 2021. godine bude onako kako je planirana, a zatim će se objaviti rezultati koji će sigurno biti važni podaci za našu zemlju”, rekao je Kastrati.

On je naglasio da je za uspešan popis potrebna podrška svih kosovskih institucija i da je potrebno što brže formiranje nove Vlade i Skupštine Kosova koje treba da usvoje nacrt zakona o popisu.

Slični članci

Back to top button