Globus

U Rožajama održan panel povodom tri godine od pokušaja puča u Turskoj

Iako je prošlo tri godine od pokušaja puča u Turskoj, ostaće upamćeno da je ovaj izdajnički cilj počinila terorističa organizacija FETO, poručeno je večeras u Rožajama, u Crnoj Gori, na panelu, povodom godišnjice pokušaja puča

ROŽAJE – Iako je prošlo tri godine od pokušaja puča u Turskoj, ostaće upamćeno da je ovaj izdajnički cilj počinila terorističa organizacija FETO, poručeno je večeras u Rožajama, u Crnoj Gori, na panelu, povodom obilježavanja godišnjice pokušaja puča.

Učesnici panela, koji je održan u Centru za kulturu, u organizaciji Turske agencije za međunarodnu saradnju i koordinaciju (TIKA), saglasni su da je samo zahvaljujući hrabrosti turskog naroda poražena ideja terorističke organizacije FETO.

Predstavnici turskih institucija u Crnoj Gori zahvalili su na podršci, kako državi Crnoj Gori, tako i Islamskoj zajednici, koji su, kako je večeras saopšteno, bili uz turski narod u najtežim trenucima.

Ambasadorka Turske u Podgorici Songul Ozan kazala je da je puč bio planiran od strane terorističke organizacije FETO.

“Divljaštvo i izdaja koji su izvršeni protiv postojanja Turske, dosad nisu zabilježeni ni u jednoj drugoj zemlji. Dok je ova teroristička organizacija bombardovala našu Skupštinu i Predsjedništvo, na nevine civile se pucalo iz vazduha, bacane su bombe. Mi njih ne nazivamo vojnicima, to su izdajnici terorističke organizacije FETO. Te noći ubijen je 251 naš građanin, a preko 2.000 njih je ranjeno”, rekla je Ozan.

Ona je napomenula da sada, tri godine nakon puča, FETO sa svojim strukturama u inostranstvu pokušava da opstane.

“To je podmukla organizacija. Aktivnosti FETO organizacije su i dalje usmjerene protiv Turske. Gulen je počinitelj ovog izdajničkog puča”, kazala je Ozan, uputivši zahvalnost državi Crnoj Gori na podršci.

Koordinator TIKA-e u Crnoj Gori Enver Resulogulari, podsjetio je da su članovi terorističke organizacije FETO 15. jula 2016. godine ka svojoj državi usmerili sve ono što im je do tada pružala država.

Slični članci

Back to top button