Sport

Fiorentina potvrdila: Ribery potpisao ugovor na dvije godine

Iako mu je 36 godina, Ribery je nakon što mu je istekao ugovor sa Bayernom odlučio nastaviti karijeru u “violama“

FIRENCA (AA) – Fudbalski klub Fiorentina u srijedu poslijepodne zvanično je objavio da je Franck Ribery stigao u klub kao slobodan igrač.

Bivši francuski reprezentativac je potpisao dvogodišnji ugovor, a italijanski mediji tvrde da će u tom periodu zaraditi četiri miliona eura.

U klupskom saopštenju se naglašava da će Ribery biti predstavljen kao novi igrač Fiorentina na konferenciji za medije koja je zakazana za 22. august u 17.30 sati. Iako mu je 36 godina, Ribery je nakon što mu je istekao ugovor sa Bayernom odlučio nastaviti karijeru u “violama“.

Sjajni krilni fudbaler profesionalnu karijeru je počeo 2000. godine u Boulogneu, da bi potom igrao za Ales, Brest, Metz, Galatasaray, Olympique Marseille i minhenski Bayern. Za njemački klub je za 12 sezona odigrao 425 takmičarskih utakmica i postigao 124 gola.

Sa Bayernom je osvojio čak devet titula šampiona Njemačke, a vrijedi spomenuti da je po jednom stigao do pehara u Ligi šampiona, Superkupu Evrope i FIFA svjetskom klupskom prvenstvu. U dresu reprezentacije Francuske, s kojom je bio vicešampion svijeta 2006. godine, odigrao je 81 susret uz 16 pogodaka.

Slični članci

Back to top button