Globus

Zakazan samit NATO – Bajden najavio dolazak

BRISEL (FoNet) – Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg sazvao je danas povodom invazije Rusije na Ukrajinu hitan sastanak šefova država i vlada članica Alijanse za 24. mart 2022. godine, a Bela kuća potvrdila je da na tom skupu u Briselu učestvoviti i američki predsednik Džozef Bajden.

“Razmotrićemo posledice ruske invazije na Ukrajinu, našu snažnu podršku Ukrajini i dalje jačanje odvraćanja i odbrane NATO kao odgovora na novu realnost za našu bezbednost”, navedeno je u saopštenju Stoltenberga objavljenom na vebsajtu Alijanse.

Bela kuća najavila je da će Bajden otputovat na vanredni samit NATO u Briselu kako bi ponovio “nepokolebljivu predanost” Sjedinjenih Država svojim saveznicima u vrijeme ruske invazije na Ukrajinu, rekla je u danas portparolka Jen Psaki.

On aje najavila da će amrički šef države učestvovati i na sastanku šefova država i vlada EU.

Generalni sekretar NATO naglasio je u saopštenju da “u ovim kritičnim vremenima, Severna Amerika i Evropa moraju da nastave da se drže zajedno unutar NATO”.

Pre ovog skupa u Briselu će biti održan i sastanak ministara odbrane zemalja članica, na kome će učestvovati ministar odbrane Ukrajine Akeksij Reznikov, javljaju agencije.

Slični članci

Back to top button