Globus

Azerbejdžan nema vojne ciljeve i interese na teritoriji Jermenije

Ministarstvo odbrane Jermenije priznalo je da su operativno-taktički raketni kompleksi (OTRK),uništeni paljbom, bili postavljeni na bojevo dežurstvo na teritoriji okupiranog okruga Keljbadžar u Azerbejdžanu na kojoj nema civilnih objekata i infrastrukture i da su bili spremni za primenu, saopštilo je Ministarstvo odbrane Azerbejdžana.

Navodi Ministarstva odbrane Jermenije da azerbejdžanska naselja nisu granatirana sa teritorije Jermenije su očigledna laž, poručuje se u saopštenju azerbejdžanskog Ministarstva odbrane i dodaje da je “neosporna je činjenica da su Gendže, Mingečevir i druga naselja Azerbejdžana bili podvgrnuti paljbi sa teritorije Jermenije.”

Azerbejdžan nema nikakve vojne ciljeve i interese na teritoriji Jermenije. Nasuprot tome, Jermenija svesno pokušava da proširi geografiju sukoba otvarajući paljbu sa svoje teritorije na naselja Azerbejdžana. Izjavljujemo da Azerbejdžan, kako bi osigurao sigurnost svog civilnog stanovništva i naselja, i dalje zadržava pravo da neutrališe legitimne vojne ciljeve, navodi se u saopštenju.

Slični članci

Back to top button