Globus

Gdje je pravda za Rohinje, Libiju, Palestinu, Jerusalim?

U obraćanju tužiocima i drugim članovima pravosudnog sistema u glavnom gradu Ankari, Erdogan je kazao da je svijet veći od pet zemalja, aludirajući na pet stalnih članica Vijeća sigurnosti UN-a koje imaju pravo veta.

ANKARA (AA) – Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan je izjavio da takozvani zagovornici pravde u svijetu nisu uspjeli da uspostave pravdu za Rohinje, Libiju, Palestinu i Jerusalim te su “obmanuli čovječanstvo“.

U obraćanju tužiocima i drugim članovima pravosudnog sistema u glavnom gradu Ankari, Erdogan je kazao da je svijet veći od pet zemalja, aludirajući na pet stalnih članica Vijeća sigurnosti UN-a koje imaju pravo veta.

Komentirajući turski pravosudni sistem, Erdogan je istakao da se Turska bori za nezavisni pravosudni sistem.

“Naš pravosudni sistem je pretrpio napade od raznih terorističkih grupa u prošlosti, kao i od političkog i vojnog tutorstva”, rekao je Erdogan, dodajući da su ti dani dio prošlosti.

“Nećemo dozvoliti Turskoj da se vrati u loše, stare dane kada su bande u pravosudnom sistemu donosili proizvoljnu pravdu”, kazao je turski predsjednik.

“Nijedna sudska instanca ili sudija ne mogu donositi odluke u skladu s interesima bilo koje stranke, političara ili osobe, uključujući i mene”, dodao je.

Slični članci

Back to top button