Globus

Portparol iranskog Generalštaba: Jedan američki metak na Iran gurnuće region u vatru

ANKARA (AA) – Portparol Generalštaba iranske vojske general Abolfazl Shekarchi upozorio je Sjedinjene Američke Države (SAD) u kontekstu eventualnog napada na Iran, kazavši kako i jedan metak ispaljen na iranski teritorij, može baciti u vatru sve američke interese i saveznike u regionu, prenosi Anadolu Agency (AA). 

Shekarchi je, u izjavi za iransku novinsku agencije Tasnim, upozorio na posljedice mogućeg vojnog napada na Iran. 

Podvukao je kako njegova zemlja neće biti ta koja će započeti rat protiv bilo koje zemlje, ali kako će, u svakom slučaju, oštro odgovoriti na svaki napad usmjeren prema njoj. 

On je rekao kako bi mogući napad SAD-a na Iran bio greška. 

“Čak i ako neprijatelj napravi i najmanju grešku, suočit će se s najvećom revolucionarnom reakcijom Irana u srednjoj i zapadnoj Aziji i sigurno neće ostati na nogama. Jedan metak na iranski teritorij, bacit će u vatru američke interese i saveznike u regionu”, poručio je Shekarchi. 

Revolucionarna garda Irana saopštila je u četvrtak da je srušila izviđački dron Sjedinjenih Američkih Država (SAD). U saopćenju je navedeno da je bespilotna letjelica tipa RQ-4 Global Hawk srušena nakon što je ušla u iranski zračni prostor na jugu zemlje. 

Slični članci

Back to top button