Globus

Trump: Sve dok sam predsjednik, Iranu neće biti dozvoljeno nuklearno oružje

Američki predsjednik Donald Trump najavio je uvođenje novih ekonomskih snakcija Iranu

WASHINGTON (AA) – Dok sam ja američki predsjednik, Iranu neće biti dozvoljeno da ima nuklearno oružje, poručio je danas američki predsjednik Donald Trump.

“Sada smo tu da se borimo protiv prijetnji nuklearnog naoružanja civiliziranom svijetu. Nikada nećemo dozvoliti da se to desi. Prošle sedmice smo poduzeli mjere da zaustavimo teroriste koji prije američkim životima. Pod mojim upustima američka vojska je eliminisala najvećeg teroristu Qasema Soleimanija”, rekao je Trump.

Prema njegovim riječima, planirao je i nove napade na američke ciljeve.

“Ali smo ga zaustavili. Njegovim uklanjanjem poslali smo snažnu poruku teroristima: ‘Ako cijenite vaše živote onda nećete prijetiti životima naših ljudi jer mi ćemo i dalje procjenjivati mogućnosti i opcije za prijetnje američkim građanima”, kazao je Trump.

SAD i dalje, nastavio je, razmatraju opcije na koji način će odgovoriti na raketni napad Republikanske garde u utorak uveče.

“Mi čvrsto stojimo, što je dobro za sve strane i za cijeli svijet. Nijedan Amerikanac nije povrijeđen u sinoćnjim iranskim napadima. Nijedan Amerikanac, nijedan irački život nije izgubljen zbog preduzetih mjera”, izjavio je Trump.

Američki predsjednik Trump najavio je uvođenje novih ekonomskih snakcija Iranu.

Slični članci

Back to top button