Politika

Porodica Zukorlić: imamo osnovanu sumnju da je rahmetli Muamer Zukorlić otrovan

NOVI PAZAR – Porodica Zukorlić sumnja da je rahmetli Muamer Zukorlić otrovan, rekao je na vanrednoj konferenciji za novinare njegov sin, sadašnji predsednik SPP Usame Zukorlić.

“Prošlo je 5 mjeseci i 4 dana od smrti rahmetli akademika muftije Muamera Zukorlića. Mene je smrt zadesila u Istanbulu, gdje sam pohađao školu turskog jezika. Iz Turske sam stigao neposredno prije dženaze. Ni jednog trenutka se ja ni moji najbliži nismo pomirili sa činjenicom da je umro naš velikan, a da nadležne institucije nisu utvrdile zvanično uzrok smrti. U haosu koji nas je zadesio toga dana, malo je ljudi koji su ostali prisebni. Oni koji jesu još tog dana, prije ukopa, su od rahmetli Muftije uzeli uzorak. Trebao nam je duži period, nama, porodici da pronađemo adekvatne laboratorije u inostranstvu gdje smo uradili neophodna ispitivanja”, rekao je Usame Zukorlić na konferenciji kojoj su prisustvovali članovi porodice.

On ističe da je iz dve nezavisne laboratorije dobio sljedeće rezultate.

“Prva laboratorija je utvrdila da postoji visoka vjerovatnoća da je testirana osoba bila otrovana teškim metalima. Druga laboratorija je zaključila da, na osnovu uzorka koji su dobili, da je osoba otrovana hranom.
Istraživanje koje je sprovela porodica je osnov za sumnju da rahmetli akademik Muftija Muamer Zukorlić nije umro prirodnom smrću. Zato ćemo pokrenuti istragu na najvišem nivou pred nadležnim pravosudnim organima Republike Srbije radi definitivnog utvrđivanja uzroka smrti našeg baba i lidera, koji je u trenutku smrti obnašao funkciju potpredsjednika Skupštine Republike Srbije. Zamolio bih prisutne medije da imaju razumijevanje za trenutak i za istražni proces i da ćemo blagovremeno obavještavati javnost o važnim informacijama, bez ugrožavanja istražnog postupka” kazao je Usame Zukorlić.

Slični članci

Back to top button