Politika

Besim Hamzagić: Važna je dobra konekcija Srbije i Turske

TUTIN – Sandžačka demokratska partija (SDP) ima dobar koalicioni sporazum sa Srpskom naprednom strankom (SNS) i suština tog sporazuma je ekononski razvoj Sandžaka, a prije svega Tutina. Napravili smo dobar izbor pri odluci o partneru na predstojećim izborima, jer okolnosti su takve da je pobjednik krajnje izvjestan i da će okosnica vlasti najvjerovatnije biti SNS, rekao je Besim Hamzagić, predsjednik ogranka SDP u Tutinu.

On je u izjavi za Kazaljku istakao da politika zahtijeva pragmatizam i zdravu logiku, “posebno u vremenima u kojima nacionalizam bukti na sve strane”.

“Građani moraju biti svjesni značaja ovih izbora i vremena u kojem živimo. Trenutno u Evropi bukti rat i moramo biti mudri, jer su ratna dejstva na samo 700 kilometara od nas. Srbija i njen predsjednik zauzeli su dobar stav neutralnosti uprkos pritiscima”, rekao je Hamzagić.

On ističe da je za građane u Sandžaku važna dobra konekcija Srbije i Turske.

“Turska je faktor u regionu i najveća evrpska članica NATO”, ističe Hamzagić.

On smatra da je SDP na dobrom putu i ima mnogo razloga zašto od građana traži podršku “jer politika Rasima Ljajića je garant stabilnosti i mira na ovim prostorima”.

Hamzagić smatra da je u Tutinu situacija alarmantna.

“Nemoguće je uraditi nešto značajno bez pomoći države. Probleme vodosnabdijevanja, infrastrukture i visoke nezaposlenosti nemoguće je riješiti u kratkom roku i bez pomoći države. Bojim se, ako ne budemo energični, stranačke skupove ćemo praviti po Evrpopi, jer će svi da odu”, smatra Hamzagić.

On dodaje da SDP vodi pozitivnu kampanju i ne bavi se drugima.

“Vjerujem da će politika SDP i moj lični angažman doprinijeti poboljšanju međuljudskih odnosa koji su nažalost narušeni uprav zahvaljujući politici. Mislim da mi u Tutinu možemo da živimo kao velika porodica, u slozi, a mi kao zajednica moramo da branimo prava svakog pojedinca od svakog ko ta prava ugrožava”, zaključio je Besim Hamzagić.

Slični članci

Back to top button