Politika

Razgovarati sa Bošnjacima

Svi smo, ili neki pripadnici naših naroda, smo pravili stvari  kojima ne možemo da se ponosimo.

BEOGRAD, 24. jul 2021.(FoNet) – Budućnost u odnosima Srba i Bošnajka je od ključnog značaja i zato ćemo morati da se poštujemo i da razgovaramo, a ne da gledamo kako jedni drugima da zabijamo nož u leđa, rekao je večeras predsednik Srbije Aleksandar Vučić na TV Pink, komentarišući odluku visokog predstavnika u BiH Valentina Incka da kriminalizuje negiranje genocida.

Vučić je istakao da pre odgovora na pitanje želi da iskaže pijetet prema srebreničkim žrtvama i da istakne koliko je važno da gradimo prijateljske i bratske odnose sa Bošnjacima.

“Svi smo, ili neki pripadnici naših naroda, smo pravili stvari  kojima ne možemo da se ponosimo”, rekao je Vučić i dodao da je teško sa Bošnjacima razgovarati kada pomenete Srebrenicu, “kao i kad nama pomenete neke druge teme”.

“Mi moramo da otvorimo širi društveni dijalog, ne samo sa vlastima – Bošnjaci su većina u tri opštine u Srbiji, Srbi većina u 68 opština u BiH, moramo da gradimo najbolje odnose. Najgluplje je slušati po kafanama u Sarajevu i Beogradu – zgazićemo ih. Ne treba da se gazimo, moramo da čuvamo mir”, poručio je Vučić.

Dodao je i da nije pristalica nametnutih, oktroisanih odluka, jer one nikome nisu donele ništa dobro, samo veće podele.

Slični članci

Back to top button