Politika

Ljajić: Moramo pomoći privrednicima! Apelujem na zajedništvo.

NOVI PAZAR – Koliko god ova kriza traje, proći će, ali ono što mene brine su teške ekonomske posledice sa kojima moramo da se suočimo, rekao je za RTV Novi Pazar potpredsednik Vlade Rasim Ljajić.

Prema njegovim rečima aktuelna situacija će usloviti promenu prioriteta, a sada je prioritet pomoći najugroženijim stanovnicima i lokalnoj privredi.

”Druga stvar sa kojom moramo da se suočimo je na koji način da održimo ovaj nivo ekonomskih aktivnosti”, izjavio je Ljajić.

“Moramo naći način da pomognemo lokalnim privrednicima koji se bave tekstilnom, obućarskom industrijom, industrijom nameštaja, malom privredom… Veliki je broj zanatlija, mnoge od tih radnji su sada zatvorene. To će biti najveći problem sa kojim se moramo suočiti. Pitanje je samo koliko će ova korona kriza trajati”, kazao je Ljajić.

Na pitanje da li Novi Pazar ima kadrovski kapacitet da se izbori sa ekonomskim posledicama, Ljajić je odgovorio da grad nema.

”Priznajem da mi generalno nemamo kadrovski kapacitet, on je prilično devastiran. Kriza je razotkrila i ogolila sve slabosti, pre svega u organizacionom smislu na različitim mestima. Kada je normalna situacija, to možete da prikrivate na razlite načine, ali u krizi sve se vidi jasno. Zato je moj apel na ovoj vrsti zajedništva. Mi nemamo dovoljno ljudi pojedinačno, niko, ni kao stranke, ni kao zajednica koja ovde živi. Moramo taj kadrovski kapacitet da crpimo odakle god možemo, da svakog čoveka maksimalno iskoristimo koji može da pruži nešto i Pazaru i ovoj zajednici”, rekao je Ljajić.

Slični članci

Back to top button