Politika

Sudovi izbegavaju da sude policajcu za ubistvo Skarepa

TUTIN – Suđenje policajcu iz Tutina Raici Beloici, osumnjičenom da je pre više od dve godine ubio hicem u glavu Fahrudina Skarepa (22), još nije počelo, a konačnu odluku o tome koji će sud zadužiti ovaj predmet trebalo bi uskoro da donese Vrhovni kasacioni sud, jer ostali sudovi ne žele da sude optuženom policajcu.

Predmet je prvobitno dodeljen Višem tužilaštvu i sudu u Užicu ali se, nakon što je, ovog leta, istraga okončana i tužilaštvo podnelo optužni predlog, Viši sud u tom gradu proglasio mesno nenadležnim jer se zločin nije desio na teritoriji pod njihovom ingerencijom.

Zbog toga je, kako nam je rečeno u tom pravosudnom organu, predmet krajem oktobra prosleđen na postupanje Višem sudu u Novom Pazaru, jer se ubistvo desilo na teritoriji Tutina, za koju je taj sud nadležan.

Međutim, Viši sud je spise predmeta poslao Vrhovnom kasacionom sudu koji će, kao najviša sudska instanca u Srbiji, delegirati sud pred kojim će suđenje optuženom policajcu biti održano.

Vrhovni kasacioni sud je potvrdio da je predmet kod njih, navodeći da će odluka o tome koji će sud zadužiti biti doneta veoma brzo.

Slični članci

Back to top button