Politika

Vučić: Ograničene mere Srbije zbog taksi Kosova

Predsednik Srbije danas je razgovarao sa Srbima sa severa Kosova i rekao da država ime spremne mere zbog prištinskih taksi

BEOGRAD (AA) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je Srbija spremila “ograničene” mere zbog taksi Prištine na srbijansku robu, od kojih su neke “vrlo snažne i oštre”.

Vučić je posle sastanka sa predstavnicima Srba sa severa Kosova kazao i da će nemačku kancelarku Angelu Merkel i predsednika Francuske Emanuela Makrona upoznati sa odgovorom Srbije na “anticivilizacijske i protivpravne takse” Prištine na sastanku 1. jula u Parizu, ali i da će im reći da nastavka razgovora o statusu Kosova neće biti dok takse ne bude ukinute.

“Bez ukidanja taksi, možemo da pričamo o lepom vremenu, kako je bilo dobrih boksera u Prištini, ali dijaloga nema dok ne počnete da poštujete norme međunarodnog javnog prava, to će biti moja poruka Merkel i Makronu”, rekao je Vučić novinarima posle sastanka.

On je izrazio zabrinutost zbog pripreme akcija hapšenja više desetina Srba na severu Kosova.

“Molimo predstavnike Kvinte da pokušaju da spreče nove provokacije Prištine koje u krajnoj instanci imaju za cilj iseljavanje Srba sa severa Kosova”, rekao je Vučić.

Slični članci

Back to top button