Politika

Dačić najavio: SPS i SNS zajedno izlaze na izbore

BEOGRAD – FoNet – 29. avgust 2021. – Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je danas govoreći o predstojećim izborima da će SPS i Srpska napredna stranka (SNS) “sigurno imati zajednički pristup i nastup” i da bi o modalitetima te saradnje dve partije trebalo da razgovaraju u narednom periodu.

Dačić je za TV Hepi rekao da su on i predsednik SNS Aleksandar Vučić “već pričali” o zajedničkim sastancima SNS i SPS i naveo da bi u narednih nekoliko dana trebalo da budu održani sastanci dve stranke.

On je najavio da će u ponedeljak biti utvrđen datum nastavka međupartijskog dijaloga sa delom opozicije koji ne želi posredovanje Evropskog paralmenta (EP).

Govoreći o međustanačkom dijalogu, on je precizirao da bi sa delom opozicije koji ne želi posredstvo EP “polako trebalo da dođu do predloga završnog sporazuma, ili kominikea koji bi potpisali ili dogovorili sa tim strankama”

Podsetio je da su predstavnici EP preuzeli obavezu da do 1. septembra pošalju tekst o kojem bi se razgovaralo 17. i 18. septembra na sastanku sa drugim delom opozcije, koji insistira na posredovanju EP.

On je rekao da “to ide znatno sporije nego ovaj deo i upravo zbog toga mi želimo da što pre završimo sa ovim strankama”, sa kojima dogovori već traju i “sa kojima imamo veoma korektan i konstruktivan pristup”.

Slični članci

Back to top button