Politika

Izetbegović hoće u Predsedništvo

Komentarišući potencijalne suparnike rekao je da sumnja da će se Konaković kandidovati za funkciju u Predsedništvu.

SARAJEVO, 05. jul 2021.(FoNet) -Lider Stranke demokratske akcije (SDA) i predsedavajući Doma naroda Parlamenta Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović najavio je danas kandidaturu za člana Predsedništva BiH na izborima 2022. godine.

Iako izborna kampanja još nije počela, spekulisanje o potencijalnim kandidatima za Predsedništvo počelo je davno, a u javnosti su pominjana imena Izetbegovića, Denisa Zvizdića, koji je nedavno napustio SDA, i  nekadašnjeg člana SDA Dine Konakovića.

U emisiji Hajat televizije “Dobar dan, BiH” Izetbegović je na pitanje da li se vraća u Predsedništvo rekao da svaki predsednik jake stranke koji ima šansu da pobedi u izbornoj trci ima obavezu da se kandiduje, čime je potvrdio da će ući u tu trku, prenosi Klix.

Komentarišući potencijalne suparnike rekao je da sumnja da će se Konaković kandidovati za funkciju u Predsedništvu.

Mislim da on više nikad u životu neće raditi nešto što je pravi rizik, bilo šta što može politički slomiti kičmu čoveku, a ovo je opasna stvar. Verovatno će pričati o tome, a na kraju će se kandidovati za parlament, rekao je Izetbegović.

Za Fahrudina Radončića kazao je da bi ga njegova kandidatura radovala, jer su “trke s njim uvek zanimljive”, a dodao je i da bi bilo zanimljivo nadmetati se sa liderom SDP Nerminom Nikšićem, kao i sa Denisom Zvizdićem.

Slični članci

Back to top button