Sport

Klopp: Liverpool mora biti hrabar protiv Manchester Cityja

To će biti dobra fudbalska utakmica. Nisam siguran hoće li to biti samo sa trenerskog i taktičkog aspekta ili spektakl za navijače, rekao Klopp

LIVERPOOL (AA) – U 12. kolu Premier lige u nedjelju igraće se veliki derbi između lidera Liverpoola i aktuelnog šampiona Manchester Cityja, koji je trenutno na drugom mjestu. Uoči duela Jurgen Klopp, menadžer Liverpoola izjavio je da njegov tim mora biti hrabar protiv Cityja.

“To je velika utakmica, dvije zaista dobre ekipe odmjeriće snage na Anfieldu pod reflektorima. To će biti dobra fudbalska utakmica. Nisam siguran hoće li to biti samo sa trenerskog i taktičkog aspekta ili spektakl za navijače. Ali, sve je na pladnju i ništa se ne skriva. Ne možemo biti samo ofanzivni, već protiv Manchester Cityja moramo biti i hrabri, čak i za jedan bod“, kazao je Klopp za britanske medije.

Upravo bi jedan bod zadovoljio “redse“, jer trenutno imaju 31 bod, čak šest više u odnosu na City, a osam u odnosu na Leicester City i Chelsea, koji drže treću i četvrtu poziciju.

Duel između Liverpoola i Manchester Cityja igraće se u nedjelju sa početkom u 17.30 sati.

Slični članci

Back to top button