Sport

Pjanić: Ne bojimo se Italije

Ne vidim razloga što ne bi dobro odigrali i postigli dobar rezultat ovdje, istakao je Miralem Pjanić, reprezentativac BiH i prvotimac Juventusa iz Torina

TORINO (AA) – Gledali smo snimke, analizirali greške protiv Finske (izgubili 0:2, op.a.) i nadamo se da ćemo pokazati pravo lice protiv Italije, rekao je večeras u Torinu Robert Prosinečki, selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine koja sutra igra protiv Italije.

Najavio je da će biti izmjena u sastavu u odnosu na meč u Tampereu od prije dva dana kada je BiH odigrala loše, a fudbaleri veznog reda uputili šest dodavanja ka napadaču Edinu Džeki.

”Imali smo poteškoća, Pjanić nije igrao. Bit će sutra puno bolje. Ekipa nije odigrala onako kako treba. Nismo bili pravi trkački i blizu igrača. Kada se borimo zajedo svi na terenu BiH teško ko može dobiti. Morat ćemo sutra unaprijediti pas igru sa Pjanićem, ali i imati veću želju i motiv nego u Finskoj. Imat ćemo tešku utakmicu, ali dat ćemo sve od sebe i vjerujem da će sutra BiH dobro izgledati”, kazao je Prosinečki.

BiH i Italija do sada su odigrali jednu utakmicu, prijateljsku 6. novembra 1996. godine na Olimpijskom stadionu ”Asim Ferhatović Hase-Koševo”. BiH je pobijedila 2:1, golovima Hasana Salihamidžića i Elvira Bolića. Bila je to prva pobjeda BiH u historiji fudbalske reprezentacije.

”Nadamo se da ćemo ih sutra drugi put pobijediti. Italijani su favoriti u našoj grupi. U dobrom su momentu, složni su… Neće biti lako. Moramo pokazati drugo lice poslije Finske, ako želimo da još budemo u igri za EURO 2020”, istakao je Pjanić, o igri Italije dodavši:

”Osim što se dobro brane, sada imaju i u sredini i napadu odlične igrače. Dobro čuvaju loptu, imaju brze i kvalitetne, tehnički dobre igrače”.

Poručio je ”ne treba razmišljati o Finskoj”. 

”Od kada je selektor Prosinečki tu dosta pozitivnih stvari je bilo i moramo se tome vratiti. Da se na terenu zalažemo jedan za drugoga, da damo sve od sebe. Kvalitete imamo da stvorimo prilike i nađemo rješenje da ih zaustavimo na sredini terena. Moramo biti dobri kada imamo loptu. Biti dosta brži, da se branimo i trčimo zajedno. Mi se ne bojimo Italije. Ne vidim razloga što ne bi dobro odigrali i postigli dobar rezultat ovdje”, rekao je Pjanić.

Reprezentativci BiH večeras će na ”Allianz” stadionu u Torinu odraditi posljednje trening, gdje će sutra, 11. juna, odigrati meč četvrtog kola grupe ”J” kvalifikacija za EURO 2020 sa popularno zvanim ”azurima”.

Utakmica počinje u 20.45 sati, a BiH će sa tribina jednog od najljepših evropskih stadiona bodriti oko 7.000 navijača.

Poslije tri odigrana kola u grupi ”J” prva je Italija sa maksimalnih devet bodova. Slijede Finska sa šest, BiH i Grčka po četiri, Armenija tri, te Lihtenštajn bez bodova. 

Slični članci

Back to top button