Novo

Ejupi prijavio Vučića nemačkim pravosudnim organima?

Priština -- Fljorim Ejupi, kog je predsednik Srbije pomenuo u kontekstu umešanosti u ubistvo Olivera Ivanovića, obratio se pravosudnim organima Nemačke i prijavio Vučića.

Ejupi je inače glavni osumnjičeni za napad na autobus “Niš ekspresa” kod Podujeva 2001.

On je te godine i uhapšen, ali je misteriozno nestao iz baze Bondstil. Od momenta kada ga je predsednik Srbije pomenuo u sredu na vanrednoj konferenciji, mediji su pisali da je reč o plaćenom ubici, koji zna mnoge kosovske tajne.

Naime, ubrzo nakon što je u javnost izašla vest da je kosovsko tužilaštvo raspisalo međunarodnu poternicu za potpredsednikom Srpske liste, Milanom Radoičićem, predsednik Srbije održao je konferenciju za štampu, gde je javnosti saopštio da su srpski organi uvereni da znaju ime ubice, i po prvi put izneo i sumnje srpskih istražnih organa o umešanosti Fljorima Ejupija, glavnog osumnjičenog za zločin u Livadicama, i u ovo ubistvo.

Ova izjava izazvala je burne reakcije kosovskih zvaničnika, ali i bivšeg advokata Ejupija, Mahmuta Haljimija koji je demantovao ove navode. Posle ove izjave predsednika Srbije, kako je potvrdio Haljimi u izjavi za novine “inFocus”, Ejupi se obratio pravosudnim organima u Nemačkoj, i prijavio Vučića, prenosi KoSSev pisanje prištinske “Gazete Expres”.

“Da, Fljorim Ejupi je obavestio nemačku policiju da ga srpski mediji povezuju sa atentatom na Olivera Ivanovića, što nema veze sa istinom”, rekao je Mahmut Haljimi, prenosi “Gazeta Expres”.

Dodao je i da je Ejupi odmah otišao i prijavio slučaj nemačkoj policiji i da mu je je rečeno “ne uznemiravajte se oko ovog slučaja, mi se bavimo srpskim vlastima”, prenosi KoSSev.

Izvor: B92

Slični članci

Pročitajte
Close
Back to top button