Sport

Novopazarci najavljuju polumaraton po uzoru na svetske metropole

Polumaraton u Novom Pazaru, koji je na programu 8. septembra, trebalo bi da predstavlja nesvakidašnji spektakl, a po uzoru na svetske metropole, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare.

Novopazarci najavljuju polumaraton po uzoru na svetske metropole

“Trčanje i zdrav način života predstavljaju svetski popularan trend. Brojni Novopazarci koji nastupaju na polumaratonima u zemlji i inostranstvu su i najzaslužniji za pokretanje jedne nove manifestacije”, rekao je direktor novopazarskog Sportskog saveza Emir Mehmedović.

Polumaraton u dužini od 21,1 kilometara sadrži tri kruga kroz veliki deo Novog Pazara, prolazi pored brojnih kulturno-istorijskih spomenika, a startuje kod gradske uprave, dok trka na pet kilometara obuhvata oko dve trećine jednog polumaratonskog kruga.

Učesnica i promoterka predstojeće trke u Novom Pazaru biće najbolja polumaratonka Srbije Teodora Simović.

“Trebalo bi da imam veliku konkurenciju iz celog regiona, s obzirom da su mnogi zainteresovani da dođu i trče na sertifikovanoj stazi. Bilo bi mi drago da u svom gradu postignem najbolji liči rezultat”, kazala je ta 25-godišnja Novopazarka.

Promovisan je i logo Novopazarskog polumaratona, koji je delo dugogodišnjeg dugoprugaša rekreativca Eldina Hujevića.

“U osnovi su Kula motrilja i trkač, čije noge predstavljaju novopazarske reke Jošanicu i Rašku”, pojasnio je Hujević.

Takmičarski paketi sadrže majicu s logotipom polumaratona, finišersku medalju, vaučer za ručak, masažu i medicincku pomoć, kao i startni broj s čipom.

“Polumaratonski paket po ceni od 1.800 dinara je bogat. Paket za trku na pet kilometara košta 500 dinara, a čitav iznos od kotizacija doniraćemo u humanitarne svrhe. Želimo da tu imamo veliki broj učesnika”, naveo je direktor Novopazarskog polumaratona Ermin Ziljkić.

Izvor: Radio Sto Plus

Slični članci

Back to top button