Sport

Teodora Simović i Elzan Bibić najbolji sportisti u 2019.

Atletičari Elzan Bibić i Teodora Simović proglašeni su večeras za najboljeg sportistu i najbolju sportistkinju Novog Pazara u 2019. godini, po izboru Sportskog saveza.

Oboje su prvi put dobili godišnja priznanja, koja su im uručena na tradicionalnoj manifestaciji u Koncertnoj dvorani Kulturnog centra Novi Pazar.

Košarkaški Novi Pazara najbolji su u kategoriji sportskih ekipa, prvi među trenerima je Hasan Memić iz pazarskog rukometnog superligaša, a iz istog kluba je i sportski radnik godine Samir Župljanin.

Nagradu za životno delo “Abdulah Duce Gegić” dobio je nekadašnji odbojkaš i trener Jakup Zatrić.

Zbog rezultata u 2019. godini odlikovani su kik-bokserka Saida Bukvić, direktor Pazarskog polumaratona Ermin Ziljkić, automobilista Esad Došljak, sportski radnik iz Luksemburga Mersad Dragolovčanin, kao i organizatori Turnira u malom fudbalu Irfan Vatić i Kalčo lige.

Među mladim laureatima su i fudbaler Belmin Ramdedović, teniseri Hamad Međedović i Fatma Idrizović, igrač bilijara Haris Trtovac, odbojkašice Hena Kurtagić i Hena Turković, plivač Lazar Filipović i univerzalna sportistkinja Ajša Čepeljac.

Pehari su dodeljeni i biciklisti Admiru Kolašincu, triatloncu Edinu Mahmutoviću, sportskim pedagozima Ivanu Đokoviću i Irfanu Ćosoviću, treneru rukometašica Pazara 2003 Redžepu Mahmutoviću, biciklisti rekreativcu Adnanu Nuhović, te sportistima srednjoškolcima Beriji Ademović i Nedimu Habiboviću.

Nagrađeni su i Alija, Fatima, Sulejman i Abdulah iz odbojkaške porodice Bekrić, kao i oko 100 najmlađih nada novopazarskog sporta.

Slični članci

Back to top button