Društvo

Hrvatska ukinula kovid ograničenja za ulazak

ZAGREB (FoNet) 2.5.2022. – Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Hrvatske potvrdilo je danas da su ukinuta kovid-ograničenja za ulazak u Hrvatsku, prenela je Hrvatska radio-televizija (HRT).

Važenje odluke o privremenom ograničavanju prelaska preko graničnih prelaza Republike Hrvatske, koja je bila važeća do 30. aprila 2022. godine, nije produženo, kaže se u saopštenju MUP.

Stoga je ulazak u Hrvatsku dozvoljen uz uvažavanje uslova ulaska koji su bili važeći pre epidemije virusa korona, odnosno uz uslove propisane Zakonikom o šengenskim granicama, Zakonom o strancima i drugim propisima, bez epidemioloških uslova.

Poslednja odluka o privremenom ograničavanju prelaska preko graničnih prelaza bila je na snazi od 9. aprila. Prema njoj, putnicima iz Evropske unije za ulazak u Hrvatsku više nije bila potrebna kovid potvrda, dok su državljani trećih zemalja morali da ispune epidemiološke uslove, odnosno da imaju kovid sertifikat.

Ograničenje prelaska preko graničnih prelaza nije se odnosilo i na raseljene osobe iz Ukrajine koje su ulazile u Hrvatsku, navodi HRT.

Slični članci

Back to top button